Molecula naturală care ucide coronavirusul. Ce legume o conțin din abundență

Quercitina, un compus de origine naturală, prezent din abundență în legumele obișnuite, precum caperele, ceapa roșie și ridichea și cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante, antiinflamatoare, anti-alergice și anti-proliferative, funcționează ca un inhibitor specific al coronavirusului Sars-CoV-2, potrivit unui studiu susținut de Fundația spaniolă HNA si publicat în International Journal of Biological Macromolecules.

De fapt, Quercitina prezintă o acțiune destabilizatoare asupra 3CLpro, una dintre proteinele cheie pentru multiplicarea agentului patogen. Împreună cu descoperirea unui vaccin eficient, dezvoltarea unor medicamente antivirale specifice pentru coronavirusul responsabil de Covid-19 reprezintă o altă linie majoră de studiu pe care lumea științei a lansat-o pentru a depăși inamicul pandemic.

Astfel, noua lucrare demonstrează că quercitina, prin blocarea activității enzimatice a 3CLpro, este "letală" pentru Sars-CoV-2. „Simulările pe computer au arătat că quercitina se leagă exact de locul activ al proteinei 3CLpro, împiedicându-l să-și îndeplinească corect funcția.

Deja, în acest moment, această moleculă este la același nivel cu cele mai bune antivirale avute la dispoziție împotriva coronavirusului, însă niciunul nu este aprobat ca medicament”, afirmă unul dintre autorii studiului.

Citeste articolul integral pe G4Media.

Citeste si:
Raport| Radiografia cazurilor de COVID-19 din ultima săptămână
Raport| ”Radiografia”...

Sursa foto: Orpheus FX / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri