Care este cea mai periculoasă materie la școală. Ce spune Alexandru Rafila

Cântatul la orele de Muzică nu este recomandat în noul an școlar, spune Alexandru Rafila. El avertizează că o astfel de activitate în spațiu închis favorizează transmiterea virusului.

„Există posibilitatea ca elevii din ultimele bănci să nu audă. Oricum, va fi un număr limită de elevi într-o clasă aglomerată și lucrurile se vor reglementa. Această activitate, cântatul, este una dintre cele mai riscante privind transmiterea bolii. Muzica probabil se va face fără să cântăm, cu noțiuni teoretice, probabil și audio. Cântatul este total contraindicat, e o activitate care favorizează măsură înaltă de transmitere. Să cânți cu mască nu prea e posibil”, a declarat Alexandru Rafila la Antena3.

Cum vor folosi elevii masca și ce se întâmplă dacă o scapă pe jos

”Ar trebui să aibă la ei o pungă sau cutiuță, care se închidă bine. Pot folosi această mască, dacă sunt antrenați să o pună cum trebuie. Am înțeles că școala va avea un anumit stoc de măști pentru a remedia diferite probleme. Cred că nu ar trebui să ajungem în situația să facem ore fără mască, din cauza anumitor probleme”, a adăugat reprezentantul OMS.

Sursa foto: Unsplash


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri