Alexandru Rafila, despre evoluția pandemiei: Noiembrie și decembrie, luni critice

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a vorbit despre evoluția epidemiei de coronavirus de la noi din țară. Medicul spune că cel mai probabil va urma un val doi al infectărilor, iar „critice vor fi probabil ultimele două luni ale acestui an” – noiembrie și decembrie, „când se estimează la nivelul regiunii europene o creștere importantă a numărului de cazuri”.

De asemenea, Alexandru Rafila a spus că s-ar putea să asistăm abia spre jumătatea anului viitor la începutul controlului acestei boli, numai dacă vom avea la dispoziție un vaccin care să fie suficient de eficace.

"Suntem după o etapă de creștere constantă care a debutat în jurul datei de 1 iunie, creștere care s-a oprit spre sfârșitul lunii august. De vreo 3, 4 săptămâni avem o medie zilnică în jur de 1.200 de cazuri, iar acest lucru se observă cel mai bine dacă studiem datele pe care le furnizează zilnic Centru european de control al bolilor și suntem la valoarea aproximativă de 85 de cazuri la o sută de mii de locuitori incidență cumulată și ne-am oprit la această valoare, cum spuneam, de vre 3 săptămâni", a spus Alexandru Rafila (foto).

Citește mai mult pe acest subiect pe Digi24.

Citeste si:
Rafila: Trebuie să îi determinăm pe elevi să meargă la școală, nu...
Rafila: Trebuie să îi...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri