În București se va construi o nouă stație de metrou

Ministerul Fondurilor Europene a aprobat, la finalul săptămânii trecute, cererea de finanţare privind construirea staţiei de metrou de pe Şoseaua Berceni, care va face legătura zonei de sud a Bucureştiului cu nordul şi centrul Capitalei, informează Agerpres.

Noua staţie de metrou va fi construită între staţia Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 de metrou şi Şoseaua de Centură. Cu o suprafaţă desfăşurată de 15.100 mp, staţia va fi una supraterană, însemnând o clădire cu subsol, parter şi două etaje.

Lungimea noului traseu va fi de 1,6 kilometri. Acesta va avea şi şase zone de acces pietonal, fiind asigurată legătura printr-un pasaj pietonal subteran.

De asemenea, din cele două ieşiri, se va face legătura directă cu o parcare de tip park&ride, care va fi amenajată în imediata apropiere. Lucrările au ca termen de finalizare 22 de luni de la ordinul de începere al acestora.

Conform statisticilor, magistrala 2 de metrou reprezintă 25% din totalul liniilor Metrorex şi suportă zilnic 50% din fluxul de trafic al întregii reţele de transport subteran din Capitală.

Citeste si:
Metroul din Cluj ar putea fi gata în 11 ani
Metroul din Cluj ar putea fi...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri