Tătaru: Vom propune CNSU și Guvernului solicitarea unui test negativ la coronavirus pentru cei care vin în România

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că grupul de lucru al ministerului va propune Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și Guvernului să aprobe măsura înlocuirii carantinei de 14 zile cu solicitarea unui test negativ la coronavirus pentru cei care vin în România.

„Cel care se întoarce în țară suportă costul (testului, n.red.)”, a adăugat ministrul, scrie G4Media.ro.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că autorităţile iau în calcul posibilitatea înlocuirii carantinării timp de 14 zile în situaţia în care se efectuează un test negativ pentru cei care vin din ţări cu număr ridicat de cazuri de COVID-19.

„Facem o analiză pe fiecare ţară şi vom decide în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. (…) Sunt restricţii obişnuite. Noi am aşteptat că la nivelul Comisiei Europene există o dezbatere în care se încearcă adoptarea unor măsuri comune la nivel european pentru situaţiile de răspândire a virusului. Săptămâna aceasta vom analiza evoluţiile din fiecare ţară şi vom decide măsurile. Analizăm posibilitatea de a utiliza şi noi modalitatea de testare, adică să înlocuim perioada de carantinare de 14 zile în cazul în care se efectuează un test negativ. Suntem în discuţii şi în cursul acestei săptămâni vom lua o decizie”, a spus Orban.

Citeste si:
Nelu Tătaru: Nu se impune reînchiderea totală
Nelu Tătaru: Nu se impune...
Sursa foto: angellodeco / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri