BOR: Pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva, prelungit de la 3 la 7 zile

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a anunțat că pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva va fi prelungit anul acesta, de la 3 la 7 zile. Decizia a fost luată de reprezentanții Bisericii în contextul în care România se numără printre primele 7 state pentru care UE și-a exprimat îngrijorarea cu privire la evoluția pandemiei COVID-19, iar la nivelul întregii țări tot mai multe școli trec în scenariul roșu din cauza creșterii numărului de infectări în rândul elevilor și profesorilor, potrivit G4Media.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei susține că a luat decizia de a crește numărul de zile în care pelerinii pot trece pe la racla Sfintei Parascheva tocmai pentru a evita aglomerațiile și că, pe toată durata procesiunii, vor fi amplasate culoare care vor asigura distanțarea socială între pelerini.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a declarat că niciun reprezentant al BOR nu a înștiințat instituția cu privire la decizia de a organiza pelerinajul și, mai mult, de a-l prelungi la o săptămână. Procesiunea religioasă de la Iași a devenit cunoscută în întreaga țară și din cauza îmbulzelii din jurul raclei, pe care o ating și sărută în fiecare an circa 200.000 de participanți.

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) și-a exprimat îngrijorarea față de evoluția epidemiei de COVID-19 din România și alte șase state membre UE, în care rata de cazuri severe și mortalitatea sunt foarte ridicate. Agenția europeană susține că singura strategie pentru aceste țări este ”să implementeze măsuri stricte de prevenire a transmiterii virusului” și avertizează că, inclusiv în condițiile impunerii de restricții, riscurile pentru populație rămân ridicate.

Conform Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), România are a doua cea mai mare rată a mortalității din UE de pe urma COVID-19, cu 2,7 decese la 100.000 locuitori în ultimele 14 zile.

Citeste si:
Pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva a fost anulat
Pelerinajul la moaștele...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri