Aproape 40% din numărul total de cazuri de Covid-19 s-au înregistrat săptămâna trecută în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Neamţ şi Cluj, în 22 judeţe şi municipiul Bucureşti fiind o rată de incidenţă cumulată peste 100 de cazuri la 100.000 locuitori, informează, marţi, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere bazat pe datele raportate până la 4 octombrie, în săptămâna 28 septembrie - 4 octombrie, 36,8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Neamţ şi Cluj, scrie Agerpres. De asemenea, 30,4% din totalul deceselor cauzate de noul coronavirus au fost înregistrate în Bucureşti, Prahova, Sibiu, Bacău şi Caraş Severin.

În 22 judeţe şi municipiul Bucureşti se înregistrează o rată de incidenţă cumulată peste 100 de cazuri /100.000 locuitori, arată INSP. Un trend ascendent s-a înregistrat în Alba, Arad, Bacău, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Buzău, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi Bucureşti.

Săptămâna trecută au fost raportate 276 de focare de îmbolnăvire cu COVID-19, astfel: centru rezidenţial pentru copii sau vârstnici - 49 focare; unităţi medico-sanitare - 46; unităţi de producţie - 45; familiale - 40; instituţii publice - 28; învăţământ - 26; operator economic - 22; club sportiv - 16; comunitar - 3; horeca - 1.

INSP mai arată că 1 din 25 de cazuri a fost înregistrat la personal medical. Conform sursei citate, 81,4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 60,1% s-au înregistrat la bărbaţi. În ceea ce priveşte rata de vindecare, aceasta este de 78,9%.

Peste 95% dintre persoanele decedate - 95,3% - aveau cel puţin o comorbiditate asociată: afecţiuni cardiovasculare (68,9%), diabet (33,6%), afecţiuni neurologice (22,7%), afecţiuni renale (19,3%), obezitate (19%), afecţiuni pulmonare (14,1%), neoplasm (11,9%), alte boli (18,8%).

Sursa foto: bekulnis / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri