Poliția înăsprește controalele ca urmare a nerespectării regulilor impuse de pandemie

Reprezentanții Poliției Române au anunțat, într-o declarație de presă că autoritățile vor impune mai multe controale cu scopul de a verifica în ce măsură se respectă regulile impuse de pandemia de COVID-19.

„Nu suntem în tabere diferite, poliția vs cetățeni, dimpotrivă, suntem în aceeași echipă, drept pentru care trebuie să respectăm cu toții regulile (...)

Poliția Română, împreună cu celelalte structuri ale MAI și Poliția Locală intensifică activitățile de verificare a respectării normelor din Legea 55/2020 privind unele măsuri de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Din experiența controlelor de până acum, s-a constatat că în unele situații oamenii poartă masca de protecție atunci când văd forțele de ordine în acel perimetru, iar ulterior, după ce polițiștii pleacă își scot masca de protecție.

Este o vorbă românescă aici: Ne furăm singuri căciula (...) Oamenii trebuie să constientizeze ca se expun unui risc enorm. Nu ne dorim sa fim polițiștii răi. Însă oamenii trebuie sa intelegea ca vom impune controale pentru a se respecta aceste reguli (...) Am aplicat gradual toate măsurile.

Citeste si:
Cum ne putem feri de fraudele online
Cum ne putem feri de fraudele...

Nu este nimic nou în modul de abordare al Poliției Române. Astfel de acțiuni care au fost desfășurate de polițiștii care nu erau în uniformă au fost efectuate periodic (...) Astfel de activități sunt efectuate de toate departamentele de Poliție din Europa și din lume”, au declarat reprezentanții Poliției Române.

Declarațiile vin în contextul în care circa 20% dintre polițiști vor patrula în civil, fără a purta uniforma, și vor da amenzi în cazul persoanelor și firmelor care nu respectă regulile sanitare de purtare a măștii și distanțare socială.

Sursa foto: Facebook/ Poliția Română

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri