Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a stabilit, marţi, o serie de noi restricţii în contextul pandemiei COVID-19, printre care obligativitatea purtării măştilor de protecţie în toate spaţiile publice deschise, au informat reprezentanţii Instituţiei Prefectului Giurgiu, potrivit Agerpres.

De asemenea, s-a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de 100 de metri în apropierea unităţilor şcolare, la intrarea şi ieşirea elevilor de la cursuri.

"Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise: faleze, pieţe deschise, târguri/oboare, gări, autogări, staţii pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă, cu excepţia persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense sau condiţii de muncă solicitante şi a copiilor cu vârsta mai mică de 5 ani. Se interzice, în intervalul orar 22,00-6,00, desfăşurarea activităţii cu publicul a operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc, respectiv a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor", se arată într-un comunicat de presă transmis de Prefectura Giurgiu.

Totodată, membrii CJSU au stabilit că în intervalul orar 6,00-22,00, este permisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor, cu condiţia limitării în interior a numărului de clienţi la 50, respectiv cu asigurarea unei distanţe de minimum doi metri între mese şi participarea a maximum şase persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

În acelaşi interval orar, este permisă activitatea teraselor aflate în aer liber cu asigurarea unei distanţe de minimum doi metri între mese şi participarea a maximum şase persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătăţii, ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri şi al Preşedintelui.

Conform deciziei CJSU Giurgiu, aleşii locali care au câştigat diferite funcţii la scrutinul de pe 27 septembrie şi sunt în izolare sau în carantină pot depune jurământul prin mijloace electronice de comunicare de la distanţă.

Referitor la activitatea Teatrului "Tudor Vianu", autorităţile au stabilit că instituţia poate organiza spectacole doar dacă asigură un scaun liber între spectatori şi un rând liber între rândurile ocupate de persoane.

"Toate instituţiile publice şi private, precum şi operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Giurgiu şi comuna Iepureşti au obligaţia analizării modului de desfăşurare a activităţii în vederea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru. Organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localităţi", se menţionează în hotărârea CJSU Giurgiu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri