Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 1.700 de articole textile, încălțăminte sport, articole marochinărie și parfumuri, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, pe care doi cetăţeni români și doi cetățeni turci au încercat să le introducă ilegal în țară.

În perioada 07-09 octombrie, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit în trei autocare și un autocamion, în compartimentele destinate bagajelor, respectiv compartimentul marfă, 180 articole textile, 89 încălțăminte sport, 77 articole de marochinărie și 1.423 produse parfumerie, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, care urmau să fie contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetăţeni români și doi cetățeni turci, cu vârste cuprinse între 28 şi 38 de ani. Aceştia au declarat că au achiziționat bunurile din Turcia pentru a le comercializa apoi în România, nu dețin documente de proveniență pentru ele și nu aveau cunoştinţă despre faptul că ar fi fost susceptibile a fi contrafăcute.

Retail jobs

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de aproximativ 428.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri