Restaurantele, în mâinile lui Orban: Ce au cerut reprezentanții industriei

În cursul zilei de 12 octombrie, premierul va decide ce se va întâmpla cu industria HoReCa, din nou încercată de restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. În așteptarea unui răspuns, reprezentanții HORA (Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România) susțin că viitorul a 400.000 de angajați și al 40.000 de antreprenori depind de decizia lui Ludovic Orban.

Pentru salvarea industriei, reprezentanții HoReCa cer Guvernului următoarele:

  1. restaurantele să funcționeze după scenariul : o-1.5/mie fără restricții, 1.5-3/mie cu restricții. Peste 3 la mie decid autoritățile locale +25% la orașele reședință și București.
  2. sprijin financiar imediat pentru restaurante în formula 20% ( CA2020-CA2019).
  3. activarea șomajului tehnic, a măsurii active “41.5%” și prelungirea muncii flexibile până la 30 iunie 2021.
  4. impulsionarea autorităților locale pentru reduceri 50% la impozitul pe clădiri în care funcționează restaurante și 0 taxa pentru ocuparea domeniului public pentru terase.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a declarat că va propune sistarea evenimentelor private sau revenirea organizării acestora cu maximum 20 de persoane, argumentând că foarte mulţi organizatori de evenimente nu respectă regulile în contextul pandemiei de COVID-19.

Eu voi propune sistarea evenimentelor private. Este clar că reprezintă una dintre principalele surse de îmbolnăvire. Sau revenirea la vechiul sistem de 20 de persoane, deşi astăzi evenimentele se organizează cu maximum 50 de persoane în spaţii închise şi cu 100 de persoane în spaţii exterioare. Asta este legea.

Ludovic Orban

Citeste si:
Cea mai „scumpă” terasă - 7 lei berea, 5.000 de lei amenda
Cea mai „scumpă” bere: Cât au...

Sursa Foto: Facebook/Daniel Mischie

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri