Cod roşu de urgenţă medicală în aproape toată Republica Moldova

Autorităţile sanitare din Republica Moldova au extins marţi gradul de alertă 'cod roşu' de urgenţă medicală în legătură cu situaţia pandemică în aproape toate unităţile administrative ale republicii, inclusiv la Chişinău, doar trei raioane - Hânceşti, Leova şi Soroca - rămânând deocamdată la gradul de 'alertă portocaliu', relatează Jurnal.md, Radio Chişinău şi Unimedia.info.

Comisia naţională extraordinară pentru sănătate publică (CNESP) de la Chişinău a anunţat, în finalul unei şedinţe desfăşurate marţi, că a decis 'să instituie din 13 octombrie a.c. stare de urgenţă în sănătate publică în unităţile administrativ-teritoriale pentru care a fost stabilit gradul de alertă 'cod roşu', în baza indicatorilor nivelului de risc al transmiterii virusului SARS-CoV-2, indicatori calculaţi şi prezentaţi de către Agenţia naţională pentru sănătate publică', scrie Agerpres.

În Republica Moldova, se menţionează în comunicatul CNESP, 'situaţia epidemiologică este nefavorabilă, fiind determinată în principal de tendinţe negative majore atestate în anumite unităţi administrativ-teritoriale' ale republicii.

Decizia menţionată, precum şi alte măsuri decise de CNESP vizează consolidarea efortului de prevenire şi control al infecţiei COVID-19, precum şi eficientizarea gestionării resurselor, explică instituţia citată.

Cea mai mare incidenţă a îmbolnăvirilor se înregistrează la Chişinău - 798 la 100 de mii de locuiori, urmat de Edineţ, cu 440 de cazuri la 100 de mii de locuitori. O incidenţă ridicată, de peste 300 de cazuri, se atestă la Vulcăneşti, Cimişlia, Bălţi, Basarabeasca, Şoldăneşti şi Anenii Noi, precizează Radio Chişinău.

Citeste si:
Ce trebuie să știi despre polițiștii în civil care patrulează pe...
Ce trebuie să știi despre...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri