Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie, începând de sâmbătă, în toate spaţiile deschise din nouă localităţi ale judeţului Prahova unde rata de infectare cu noul coronavirus a depăşit trei cazuri la mia de locuitori, tot aici intrând în vigoare şi o serie de restricţii privind activitatea operatorilor economici.

Conform datelor furnizate de Prefectura Prahova, cea mai mare rată de infectare este la Păuleşti - 5,30, Sălciile - 4,22, Gura Vadului - 3,79, Plopu - 3,68, Blejoi - 3,41, Breaza - 3,34, Surani - 3,31, Fulga - 3,29 şi Măneşti - 3,06, potrivit Agerpres.

Potrivit deciziei luate, vineri, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova, începând de sâmbătă, în unităţile administrativ-teritoriale din judeţ unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de trei la 1.000 locuitori, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise.

De asemenea, activitatea cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, dar şi a sălilor de jocuri de noroc este interzisă, la fel şi activitatea restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor. Totodată, pentru restaurantele şi cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, activitatea este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi, autorităţile permiţând şi prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Retail jobs

Tot de sâmbătă, în unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Prahova unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu trei la 1.000 de locuitori purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale şi în proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 m de intrarea în perimetrul şcolii.

Datele oficiale arată că în 27 de unităţi administrativ-teritoriale, inclusiv municipiul Ploieşti, rata de infectare este cuprinsă între 1,52 şi 2,98.

Citeste si:
Grecia renunță la măști în spațiile închise și în avioane
Grecia renunță la măști în...

Totodată, CJSU a dispus o serie de restricţii, începând de sâmbătă, pentru UAT-urile unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5 la 1000 de locuitori.

În aceste cazuri, activitatea în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-23,00; activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00-23.00, iar activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

Citeste si:
Pandemia “a adus pe lume” un nou miliardar aproape în fiecare zi
Pandemia “a adus pe lume” un...

În unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Prahova unde rata de infectare este mai mare de 1,5 la 1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu trei la 1.000 de locuitori, CJSU a dispus ca activitatea în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte să se desfăşoare cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cea a restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-23,00, iar activitatea sălilor de jocuri de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Sursa foto: Dieter Hawlan / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri