Prefectul Bucureștiului nu cunoaște datele la zi despre situația epidemiei

După ce, la ora 19:00, a făcut unele declarații neclare în legătură cu rata de infecție din București și cu luarea deciziilor în scenariul roșu, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a intrat din nou în direct, la ora 22:30, ca să facă precizări. Numai că s-a dovedit că şeful Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă nu ştia, nici la 10 ore de la comunicarea publică a datelor oficiale despre situația la zi a epidemiei de coronavirus, care este numărul de noi infectări din oraşul de care răspunde, scrie Digi24.

Gheorghe Cojanu a motivat că era la cumpărături, atunci când a fost întrebat care este rata de infectare, şi a admis că se maibâlbâie” în comunicarea publică pentru că este permanent „în tensiune”.

Şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va fi convocată pe 19 octombrie, la ora 15:00 pentru a decide ce măsuri se aplică în Capitală, unde pe 18 octombrie a fost anunțată o rată a infectărilor de peste 3 la mia de locuitori.

Ministrul Educaţiei a spus că, cel mai probabil, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va decide închiderea şcolilor. Însă prefectul Capitalei a contrazis-o pe Monica Anisie și a spus că Ministerul Educaţiei este cel care închide şcolile, respectiv Inspectoratul Şcolar.

Întrebat dacă, în cazul în care se raportează pentru Bucureşti o rată de infectări sub trei la mia de locuitori, se mai iau măsurile de „scenariu roșu” cerute de lege și pomenite și de premierul Ludovic Orban (portul măștii obligatoriu peste tot, închiderea restaurantelor, teatrelor, școlile în sistem online etc.), prefectul a sugerat că aceste măsuri ar putea fi anulate în aceeași ședință în care ar fi adoptate.

Citeste si:
Gafele se plătesc cu demiteri. Guvernul va numi un nou prefect al...
Orban: Se pregătește numirea...

Între timp, copiii merg încă o zi la şcoală unde pot să se îmbolnăvească şi să răspândească exponenţial virusul care nu este dispus să aştepte după şovăilelile autorităţilor.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri