Una dintre întrebările frecvente adresate designerilor interiori este cum să amenajăm sala de mese, ca să fie mai primitoare nu doar la anumite ocazii, ci în fiecare zi. Este firesc să ne concentrăm atenția asupra camerei de zi și a încăperilor utilizate mai des, astfel că uneori sălile de mese ajung să fie neglijate.

Poate că ai umplut spațiul cu piese care să creeze un aspect pe care îl admiri, dar în realitate ai constatat că scaunele dining nu sunt confortabile sau stilul nu este potrivit pentru familia ta. Reevaluează culorile, formele mobilierului, accesoriile și chiar aspectul camerei, și astfel poți să oferi sufrageriei tale o nouă viață, și să creezi totodată un spațiu cald, primitor și modern.

10 sfaturi practice de urmat pentru a realiza un dining modern și primitor.

1. Îmbină un set de mese modern cu un covor confortabil. Spațiile elegante și moderne arată cel mai bine acasă, atunci când sunt echilibrate cu elemente personale lucrate manual.
2. Folosește o culoare caldă a pereților. O sală de mese de mari dimensiuni este ideală, dar poate fi percepută ca rece, distantă. Pereții maro scoarță scot în evidență căldura în această sală de mese și orice nuanță caldă va crea o senzație primitoare și confortabilă. Folosește un covor moale și draperii la ferestre groase, stratificate, ca să obții o acustică bună.


3. Amplasează o canapea rustică, pentru o senzație de vacanță la cabană. Dacă îți dorești un look cu adevărat confortabil, piesele tapițate sunt opțiuni inspirate. Utilizează fotolii la capetele unei mese lungi, trage în sus o banchetă tapițată sau chiar așează-te pe o canapea confortabilă, dar asigură-te înainte de a face achiziția că înălțimea scaunelor dining se potrivește cu cea a mesei din dining.
4. Profită de un loc însorit, cu scaun la fereastră. Dacă sala de mese primește multă lumină naturală, este de preferat ca sala sa nu fie folosită doar la cină. Așează-te într-un scaun confortabil în fața unei ferestre și acest loc poate deveni noul tău colț de lectură preferat. Bonus: un scaun la fereastră este un loc minunat în care copiii se pot odihni după ce au terminat de mâncat, fiind ușor de supravegheat.
5. În camerele cu puțină lumină naturală poți să sugerezi căldura soarelui cu o țesătură galbenă veselă. Perdelele galbene însorite sau pernele scaunelor dining aduc soarele în încăpere indiferent de vremea de afară. Dacă dorești o plantă vie în cameră asigură-te că găsești soiuri care se vor dezvolta armonios în condiții de lumină slabă.
6. Accesoriile dau personalitate camerei, deci gândește-te la starea de spirit pe care dorești să o creezi. Alege să-ți așezi accesoriile un pic la întâmplare, mai degrabă decât într-o ordine perfectă, pentru a „aerisi” spațiul. O ghirlandă drapată de sus și mai multe decorațiuni agățate contribuie la o atmosferă distractivă. Pentru un aspect inspirat de natură, folosește pietre frumoase, mușchi și frunze, ca să accentuezi elementele metalice din încăpere.
8. Dacă ești curajos folosește o nuanță aprinsă pentru a sugera căldura. Vopsește în roșu sau somon bufetul din sufragerie sau setul de scaune dining și obții un aspect clasic .
9. Înveselește o cameră simplă cu dungi pictate. Vopsește dungi largi de perete în două nuanțe din același ton ca să creezi ritm și intensitate într-o cameră blândă. Adaugă un aranjament simetric pe pereți pentru a se potrivi dungilor orizontale puternice, fără a părea prea încărcat.
10. Folosește într-un loc neașteptat un panou conceput chiar de tine. Nu asculta regula nerostită conform căreia sălile de mese trebuie să fie impersonale. Oaspeții vor aprecia un ambient cu personalitate atunci când vă întâlniți la cină!


Surse foto: freepik.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri