Pelerinajul de Sfântul Dumitru: Ce REGULI trebuie respectate

La pelerinajul de Sfăntul Dumitru din acest an sunt așteptate aproape 2.000 de persoane, așa că s-au luat anumite măsuri speciale de distanțare. Moaştele vor fi expuse duminică dimineaţa şi vor rămâne aşa doar până marţi.

Pelerinii vor prezenta actul de identitate la intrare

Ca şi la pelerinajul de Sf. Parascheva de la Iaşi, şi în Bucureşti se va intra la moaște cu buletinul. Singurii pelerini care vor putea ajunge la moaşte vor fi cei cu buletin din Bucureşti. Întreaga distanţă, de la baza dealului mitropoliei şi până la raclă o vor parcurge respectând distanţa de un metru şi jumătate.

Purtător de cuvânt jandarmerie: "Ne vom asigura totodată că oamenii vor fi informaţi şi vor înţelege să aplice aceste reguli pentru că este pentru binele tuturor. Vor fi luate toate genurile de măsuri preventive".

Maxiumum 200 de persoane la slujbă

Slujbele vor fi ținute în curtea Patriarhiei, iar în fața altarului de vară vor putea participa simultan doar 200 de persoane. Pe jos au fost trasate deja semne de distanțare la un metru și jumătate unul față de celălalt.

Racla va fi acoperită cu un material special, transparent, care va fi dezinfectat după fiecare credincios în parte. Moaştele vor fi expuse duminică dimineaţa şi vor rămâne aşa doar până marţi.

Citeste si:
FOTOREPORTAJ | Pelerinaj în capitală: S-a putut intra fără buletin...
FOTOREPORTAJ | Pelerinaj în...

Trafic închis pe unele artere din Capitală

Evenimentul va închide artere extrem de circulate, precum Bulevardul Regina Maria. Accesul pelerinilor se va face dinspre Piaţa Unirii, pe Dealul Patriarhiei, doar că anul acesta, credincioşii nu se vor mai întoarce pe aceeaşi rută. Vor merge în continuare şi vor ieşi pe strada 11 iunie.

Regulile au fost stabilite printr-un protocol semnat de Patriarhie și Primăria Capitalei.

Sursa foto: Agerpres foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri