Jumătate din locuitorii orașului Constanța, fără apă potabilă la robinete

Aproximativ jumătate dintre locuitorii municipiului Constanţa rămân fără apă potabilă la robinete după ce, luni, în jurul orei 11:00, în urma mai multor fluctuaţii de tensiune la Staţia de pompare Palas a avut loc o cădere totală a energiei electrice, a informat Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA), potrivit Agerpres.

Abonaţii din 13 cartiere ale Constanţei nu vor avea apă la robinete până la remedierea avariilor produse.

"Staţia de tratare şi pompare Palas din municipiul Constanţa a înregistrat astăzi - 26 octombrie, în jurul orei 11:00, după mai multe fluctuaţii de tensiune, o cădere totală a energiei electrice, pompele de la nivelul staţiei rămânând fără alimentare. Imediat au fost anunţaţi reprezentanţii furnizorului de energie însă, în aceste condiţii, abonaţii din cartierele CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Brătianu, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, Abator, Gară, Casa de Cultură, Inel I şi Inel II nu vor avea apă potabilă la robinete până la remedierea avariei şi reluarea furnizării cu energie electrică a staţiei", se arată într-un comunicat de presă transmis de RAJA Constanţa.

Potrivit RAJA Constanţa, începând cu ora 8:00, mai multe staţii de pompare au înregistrat variaţii şi căderi de tensiune, neputându-se furniza apă potabilă, ca urmare a lipsei de energie electrică în localităţile Topraisar, Cobadin, Viişoara şi Valu lui Traian.

Meteorologii au emis, luni dimineaţă, o avertizare Cod portocaliu de ploi şi vânt puternic, valabilă în judeţele Constanţa şi Tulcea.

Citeste si:
REPORTAJ la ELCEN | Cum se produce căldura și de ce nu ajunge la...
FOTOREPORTAJ | Bucureștiul...

Sursa foto: Pexels

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri