Soluția Prefectului Capitalei pentru decongestionarea traficului: Decalați programul de muncă!

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat că transportul public poate fi decongestionat prin decalarea programului de lucru, însă aceste prevederi din Hotărârea de Guvern 856 cu privire la prelungirea stării alertă nu au fost aplicate de angajatori, potrivit Agerpres.

"Prin Hotărâre de Guvern, (...) este o dispoziţie imperativă, şi nu una dispozitivă ca toţi operatorii economici şi toate instituţiile de stat sau private să decaleze programul funcţionarilor cu o oră sau cu două ore, să împartă funcţionarii în două sau trei grupe şi să decaleze programul, (...) însă nu s-a respectat. Chiar la nivelul Prefecturii, astăzi, am dat dispoziţie ca, începând cu ziua de mâine, jumătate dintre funcţionarii instituţiei să vină la ora 7,00, iar cealaltă jumătate la ora 9,00. (...) Nu s-a respectat în cea mai mare măsură în niciuna dintre instituţiile publice sau instituţiile de stat, de aceea avem această aglomerare la staţiile de metrou, de aceea avem această aglomerare la STB şi noi am opinat că, prin aplicarea de îndată a acestor prevederi, putem să decongestionăm transportul public şi suprateran şi subteran", a afirmat Berbeceanu, luni, după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Prefectul Capitalei a afirmat că, în şedinţa CMBSU, s-a apreciat că nu se impun măsuri restrictive suplimentare, ci concentrarea eforturilor pe aplicarea celor deja decise în contextul pandemiei de COVID-19.

"Am apreciat şi noi şi toţi membrii din Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă că măsuri restrictive suplimentare nu se impun. Am hotărât să ne centrăm foarte mult eforturile şi atenţia pe respectarea măsurilor care sunt luate. Nu este normal (...) să luăm măsuri suplimentare, atât timp cât eu, personal, şi colegii, domnul vicepreşedinte al Comitetului şi colegii din Comitet, au apreciat că nu sunt suficient de bine aplicate măsurile deja existente şi în sensul acesta ne vom canaliza eforturile", a spus Berbeceanu, întrebat de jurnalişti dacă mall-urile ar putea fi închise în perioada următoare.

CMBSU a decis menţinerea pentru încă 14 zile a măsurilor pe care le-a dispus în 19 octombrie.

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri