E.ON România va reîmpăduri, în prima parte a lunii noiembrie, peste 3,5 hectare de teren în zonele Stejăreni, de lângă Sighișoara, jud. Mureș și Pătrăuți, jud. Suceava. Cu sprijinul Direcțiilor Silvice Mureș și Suceava, vor fi plantați 18.000 de puieți de gorun, frasin, paltin și fag, un număr echivalent cu cel al conturilor noi făcute de clienți pe E.ON Myline în perioada septembrie-octombrie, clienți care și-au activat și factura electronică.

Chiar dacă reducerea consumului de hârtie pare un lucru minor, această măsură alături de utilizarea surselor regenerabile de energie sau reducerea consumului de energie pot contribui în mod esențial la creșterea calității vieții. De aceea, clienții sunt încurajați să opteze pentru factura electronică în locul celei tradiționale, pe suport de hârtie, salvând astfel anual mii de copaci de la tăiere.

Prin această acțiune contribuim la reducerea poluării. Le mulțumim clienților pentru felul în care răspund inițiativelor noastre. Îi răsplătim cu câte un copac plantat pentru fiecare cont nou pe platforma E.ON Myline pentru care s-a activat și factura electronică, în ultimele două luni.

Claudia Griech, Directorul General Adjunct al E.ON România

Perioadele optime pentru plantarea arbuștilor sunt primăvara - lunile martie-aprilie și toamna -sfârșit de octombrie – început de noiembrie, când procentul de puieți care prind rădăcini ajunge la 80-90%. Astfel, în județul Mureș, în zona Ștejăreni de lângă Sighișoara vor fi plantați 10.000 de puieți de gorun, frasin și paltin pe o suprafață de 2 hectare, iar în zona Pătrăuți din județul Suceava, pe o suprafață de 1,55 hectare, vor fi plantați 8.000 de puieți de gorun, frasin și fag. Aceștia vor ajunge în starea de maturitatate peste circa 7-8 ani, în funcție de condițiile meteo. Practic, la maturitate copacii ajung la înălțimi de aproximativ 2-2,5 m creând o structură omogenă cu restul pădurii.

Un studiu publicat în publicația Nature relevă faptul că pădurile noi, ajunse la maturitate, absorb mai mult carbon din atmosferă față de cele îmbătrânite deja, fiindcă tinerii copaci au nevoie de acesta pentru a se dezvolta, dar și pentru că, de obicei, sunt plantați mai compact și astfel au o capacitate mai mare de absorbție.

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,2 milioane de clienţi.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri