Primele sancțiuni pentru profesorii care nu vor să predea online: ce au pățit aceștia

Primele cazuri de profesori sancționați pentru că au refuzat să predea online au fost înregistrate în județele Dâmbovița și Vrancea. “Doamna învățătoare, de când s-au suspendat cursurile, în martie, nu a făcut nimic. Nimic însemnând absolut nimic”, a declarat inspectorul școlar general din Dâmbovița, Ion Sorin, scrie Edupedu.ro.

Acesta a precizat că în luna octombrie învățătoarei i s-a desfacut contractul de muncă. Al doilea caz este din Dâmbovița, unde un profesor “nu a vrut să-și facă orele online și i s-a tăiat salariul, la nivel de școală”, a precizat pentru Edupedu.ro inspectoarea școlară generală din Vrancea, Gabriela-Daniela Marchitan.

De la începutul anului școlar și până în prezent, doi profesori au fost sancționați pentru refuzul de a le preda online elevilor. Cei doi sunt din județele Vrancea și Dâmbovița, iar inspectorii școlari generali din cele două județe au explicat pentru Edupedu.ro cum s-au desfășurat lucrurile.

Ion Sorin, inspectorul școlar general al ISJ Dâmbovița, a declarat că “doamna învățătoare de când s-au suspendat cursurile, în martie, nu a făcut nimic. Nimic însemnând absolut nimic. Directoarea a încercat să facă alți colegi ore cu copiii aceia, iar doamna învățătoare a fost la mine și mi-a spus că a încercat să facă ceva după Paște, s-a dus la școală. Dar cursurile s-au suspendat pe 11 martie și s-a dus la mijlocul lui aprilie. Școala s-a oferit să îi dea un laptop, să o ajute, degeaba”.

Citește materialul integral pe Edupedu.ro.

Citeste si:
Fundația Orange a investit 1.3 mil. euro în lupta împotriva COVID-19
Fundația Orange România a...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri