Piața Obor rămâne deschisă: ce schimbări au fost făcute pentru a putea continua să funcționeze

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a anunțat că Piața Obor va rămâne deschisă în continuare, chiar și după intrarea în vigoare a noilor restricții anunțate de autorități, ca urma a mai multor modificări făcute la nivelul locației.

Acesta a precizat că Piața Obor a dat dovadă de solidaritate în ultimele trei zile, iar efortul depus de toți cei implicați a fost încununat cu succes.

”Doamna directoare a Direcției de Sănătate Publică București, Oana Nicolescu, a făcut o vizită în piața noastră. În același timp am stat în legătură permanent cu domnul prefect, Traian Berbeceanu, care mi-a confirmat că avem tot suportul lor. Măsurile implementate în ultimele zile au asigurat trasee de circulație mai libere și ordonate, păstrarea distanței și o siguranță suficient de mare încât să putem păstra Piața Obor deschisă”, adaugă Radu Mihaiu, într-o postare pe Facebook.

Pereții din hala nouă sunt de azi ridicați. Poliția Locală și Națională patrulează regulat prin toate zonele din piață. Comercianții îi atenționează și ei pe clienții care mai încalcă uneori regulile. Se lucrează în continuare la lărgirea intrărilor către platforma de la Piața Obor.

”S-a dovedit că se poate. Și va trebui să depunem acest efort împreună în fiecare zi, pentru sănătatea tuturor. Ce m-a impresionat cel mai mult în această poveste e că atunci când povestea părea că nu se va putea rezolva în favoarea lor, majoritatea celor din piață au fost foarte înțelegători. Erau dispuși să își mute toată marfa afară peste noapte, să suporte frigul, să facă orice era nevoie ca să continuăm în condiții de siguranță”, precizează primarul sectorului 2.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri