Salvați Copiii donează 40 de tablete cu internet inclus pentru elevi din familii sărace

Organizaţia "Salvaţi Copiii" donează 40 de tablete cu internet inclus elevilor provenind din medii vulnerabile de la Şcoala Gimnazială din comuna clujeană Ciurila, scrie Agerpres.

"În urma apelului făcut de Şcoala Gimnazială din comuna Ciurila, judeţul Cluj, unde copiilor provenind din medii vulnerabile nu le este asigurat accesul real la educaţia online, Organizaţia Salvaţi Copiii asigură pentru 40 de copii tablete cu internet inclus, pe care sunt instalate aplicaţiile necesare participării la cursurile online. De asemenea, va fi dotată şi biblioteca şcolară cu cărţi specifice vârstei şcolare", se arată într-un comunicat transmis de organizaţia "Salvaţi Copiii".

Potrivit sursei citate, comuna Ciurila este formată din opt sate, cu o populaţie de 1.500 de locuitori, iar cei 115 elevi ai şcolii provin din familii cu venituri modeste, obţinute de cele mai multe ori doar de către un părinte sau de părinţi care îşi întreţin familia din ajutoarele sociale şi din ceea ce le oferă propria gospodărie. Peste 80% dintre elevi beneficiază de burse sociale, iar sărăcia cu care se confruntă copiii le afectează direct dezvoltarea personală şi emoţională.

"Participarea şcolară este esenţială în această perioadă de criză, iar noi facem eforturi conjugate pentru ca niciun copil să nu rămână în afara şcolii", declară preşedintele executiv al organizaţiei "Salvaţi Copiii", Gabriela Alexandrescu.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri