Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că Sibiul va intra în carantină începând cu 16 noiembrie.

Rata de incidență de 11 la mia de locuitori la nivelul municipiului Sibiu a generat măsura carantinei la nivelul orașului, începând cu ziua de 16 noiembrie. Pe lângă măsurile deja valabile la nivelul întregii țări, pentru Sibiu vor intra în vigoare următoarele:

  • magazinele și mall-urile se vor închide în weekend, excepție făcând farmaciile sau magazinele alimentare.
  • magazinele alimentare vor fi deschise până la ora 20:00.
  • terasele se vor închide.
  • magazinele vor putea primi 1 singură persoană pe 8 metri pătrați.
  • persoanele de peste 65 de ani vor putea ieși din case doar în intervalul 10:00- 13:00.
  • activitățile religioase se vor desfășura în spații deschise pe durata carantinei.

Carantina se aplică pentru o perioadă de 14 zile, începând cu 16 noiembrie, pentru municipiul Sibiu și localitățile Șelimbar, Tălmaciu, Cisnădie.

Între timp, subprefectul de Sibiu a fost demis, în timp ce prefectul este în izolare deoarece este infectat cu coronavirus. Guvernul a decis încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Sibiu de către Rareș Macrea.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri