Spitalul Județean de Urgență Sibiu nu mai are suficient oxigen pentru pacienții infectați cu COVID-19

Cea mai mare unitate medicală a județului Sibiu, Spitalul Județean de Urgență Sibiu, nu mai are suficient oxigen pentru pacienți, se arată într-o investigație a ziarului local Turnul Sfatului, scrie G4Media.

”De vreo două săptămâni «bipăie» ventilatoarele non-stop, din cauză că nu au oxigen furnizat la presiunea necesară. Ventilatoarele au nevoie de o presiune de trei bari, presiune pe care noi nu o avem în instalații, deci pacienții noștri nu sunt oxigenați. Degeaba eu setez aparatul să furnizeze 100%, când aparatul îmi zice «am doar 28%»”, declară un asistent medical.

Nici livrarea oxigenului prin surse fixe la paturile bolnavilor COVID-19 nu este mai bine pregătită: ”15 litri pe minut poate furniza instalația «din perete». Acum, nici acea instalație nu cred că poate oferi mai mult de cinci litri de oxigen pe minut”, declară un alt medic.

Pe 15 noiembrie s-a împlinit o săptămână de când județul Sibiu este pe primul loc în România la rata incidenței COVID-19 și 48 de ore de când a fost anunțată instituirea carantinei în Sibiu, Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu.

Referitor la situația oxigenului din Spitalul județean Sibiu, jurnaliștii Turnul Sfatului au solicitat puncte de vedere managerului unității spitalicești, prefectului Sibiului și președintelui Consiliului Județean. Niciunul nu a oferit un punct de vedere până la publicarea articolului.

Citeste si:
Coronavirus 30 noiembrie | Cum sunt distribuite cazurile pe județe
Coronavirus 30 noiembrie |...
Sursa foto: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu/Facebook

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri