Comunele Berceni și Cliceni intră în carantină

Comunele Berceni şi Clinceni intră în carantină pe 19 noiembrie, de la ora 22,00, pentru o perioadă de 14 zile, a anunţat Prefectura Ilfov.

Măsurile de carantinare zonală pentru comuna Berceni, cu satul aparţinător Berceni, şi pentru comuna Clinceni, cu satele aparţinătoare Clinceni, Olteni şi Ordoreanu, au fost dispuse prin ordine ale şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Anterior emiterii celor două ordine, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat, miercuri, hotărâri prin care a propus carantinarea celor două comune, în urma analizelor de risc al răspândirii virusului SARS-CoV-2 în localităţile ilfovene Berceni şi Clinceni, întocmite de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov şi avizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, se arată într-un comunicat de presă.

Măsurile au fost propuse ca urmare a ratelor de incidenţă cumulată a SARS-CoV-2 în Berceni şi Clinceni calculate, miercuri, pentru ultimele 14 zile.

În Berceni această rată a fost de 10,11 la mia de locuitori. Mai exact, din populaţia totală de 9.395 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare) a fost de 95 de persoane.

În Clinceni rata a fost de 10,03 la mia de locuitori. Concret, din populaţia totală de 7.475 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare) a fost de 75 de persoane.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri