Papa Francisc a făcut apel miercuri la mai multe acţiuni pentru demnitatea fiecărei femei, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, cu prilejul Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeilor marcată pe 25 noiembrie, relatează EFE.

"De multe ori femeile sunt jignite, lovite, violate, obligate să se prostitueze... Dacă vrem o lume mai bună, care să fie un cămin în care să domnească pacea, nu războiul, trebuie să facem cu toţii mai mult pentru demnitatea fiecărei femei", a scris papa în limba spaniolă pe contul său conform Agepres.

Papa Francisc a denunţat machismul şi violenţa masculină în repetate ocazii cu prilejul vizitelor sale pontificale.

Cu prilejul primei liturghii oficiate anul acesta, în omilia sa, papa a denunţat violenţa, umilinţele şi jignirile suferite în mod frecvent de femei şi a subliniat că modul în care sunt tratate femeile măsoară nivelul de umanitate.

El a subliniat că "orice formă de violenţă asupra femeilor înseamnă o profanare adusă Domnului nostru Iisus, născut dintr-o femeie".

Pe de altă parte, cu prilejul Audienţei generale de miercuri, papa a reamintit că Biserica nu este o piaţă, un grup de afacerişti sau un partid politic, ci "o lucrare a Sfântului Duh", referindu-se la un pasaj citit în biblioteca Palatului Apostolic, unde s-a desfăşurat audienţa fără prezenţa credincioşilor.

Suveranul Pontif a dedicat cateheza de miercuri rugăciunii pentru Biserică, subliniind că există "patru caracteristici esenţiale ale vieţii ecleziastice: deprinderea învăţăturilor apostolice, îngrijirea comunităţii comune, împărţirea pâinii şi rugăciunea.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri