Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este o uriaşă oportunitate pentru Bucureşti, având în vedere investiţii consistente în infrastructura de transport, sănătate, mediu, eficienţă energetică a clădirilor.

"România are în faţă o uriaşă oportunitate. Această oportunitate înseamnă efectiv îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale românilor. Există o componentă foarte importantă a acestui program care se duce către dezvoltarea oraşelor. O să spun doar câteva lucruri despre oportunităţile pe care Bucureştiul le are prin PNRR - o să spun că deja sunt alocaţi 100 de milioane de euro pentru sănătate, ceea ce înseamnă echipamente pentru spitalele bucureştene, fie că sunt ale primăriei, fie că sunt ale ministerului. Deja am vorbit de 200 de milioane de euro pentru modernizarea reţelei de transport a energiei termice, care se adaugă celor 300 de milioane cu care am semnat deja cu Ministerul Fondurilor Europene din fonduri europene pe exerciţiul 2021 - 2027", a afirmat Nicuşor Dan, la lansarea proiectului Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, conform Agerpres.ro.

El a spus că este vorba şi de investiţii foarte consistente în infrastructura de transport şi mediu, susţinând că vizează două noi linii de metrou în Bucureşti.

"Dincolo de ce am spus deja de infrastructura de transport, de problema termiei şi problemele pe care reţeaua veche le aduce şi modernizarea pe care o facem aici, vorbim de eficienţa energetică a clădirilor şi există aici un capitol care este dedicat acestei probleme", a adăugat Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei a afirmat că pentru punerea în aplicare a acestui plan e nevoie de cooperare, menţionând că a avut o colaborare corectă, directă, rapidă şi profesionistă cu Guvernul.

"În rezumat pentru Bucureşti, pentru oraşele din România, acest PNRR este o uriaşă oportunitate. Pentru ca noi, ca societate, să folosim această oportunitate este nevoie de colaborare, pentru că mulţi ani de zile această colaborare a lipsit din societate. Şi dacă vorbesc de Bucureşti, sunt foarte fericit că am avut o colaborare, în doar în această lună pe care am avut-o de mandat, o colaborare corectă, directă, rapidă, profesionistă cu Guvernul României. Şi voi fi foarte fericit şi foarte deschis ca această colaborare să continue după alegerile parlamentare", a subliniat edilul general.

El a mai susţinut că România are nevoie de un guvern pragmatic pentru a valorifica această oportunitate, adăugând că Executivul Orban va face ca aceste proiecte să devină realitate.

"Şi pentru ca această uriaşă oportunitate să fie fructificată, România are nevoie de un guvern care să fie pragmatic, care să fie pro dezvoltare, care să fie pro business, care să fie pro european şi prin tot ce a făcut chiar în pregătirea acestui PNRR şi pentru tot ce propune pentru executarea acestui program naţional sunt convins că Guvernul Orban va fi cel care va face ca toate aceste lucruri care în momentul de faţă figurează ca proiecte să devină o realitate. Din partea Bucureştiului vă asigur de colaborarea noastră viitoare pe tot ce înseamnă lucruri bune pentru bucureşteni", a precizat Nicuşor Dan.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri