Aproape jumătate dintre voturile prin corespondență au fost pierdute: AEP dă vina pe Poșta Română

Potrivit calculelor Autorității Electorale Române, peste 14.000 din cele 35.800 de voturi prin corespondență trimise către românii din străinătate nu au ajuns la București. Singura șansă ca să voteze e să meargă la cea mai apropiată secție, a spus pentru Constantin Mitulețu, președintele AEP, pentru că „procesul de înregistrarea a voturilor prin corespondență s-a încheiat pe 3 decembrie”, scrie Libertatea.ro.

39.244 de români din străinătate au trimis cereri pentru a vota prin corespondență la alegerile parlamentare de duminică. Președintele AEP, Constantin Mitulețu, spune că BEC a aprobat și trimis prin Poșta Română 38.500 de voturi către românii din afara granițelor.

Până sâmbătă dimineață, doar 21.329 de voturi au fost declarate valide, adică au ajuns în România, iar restul de 14.471 nu se știe ce s-a întâmplat cu ele.

„Plicul NU a fost validat”. Acesta este mesajul pe care l-au primit recent mulți români din străinătate din partea noreply@votstrainatate.ro, o adresă de e-mail care corespunde site-ului unde s-au înregistrat să voteze prin corespondență.

Citește materialul integral pe Libertatea.ro.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri