Organizația Salvați Copiii România dotează Maternitatea Spitalului Universitar de Urgență București, unde ajung prin transfer atât nou-născuți cu patologii severe, cât și gravide cu patologii complexe asociate sarcinii, cu un incubator de transport, un ventilator de transport, un electrocardiograf-ECG și două monitoare de funcții vitale, în valoare de 36.300 de euro. Este cea de-a patra dotare pe care organizația o face Secției de Neonatologie a Spitalului Universitar de Urgență București, unde au mai fost donate două ventilatoare neonatale de ultimă generație, o sondă ecografică și două incubatoare în valoare totală de 108.885 de euro.

La Spitalul Universitar de Urgență București s-au născut anul acesta 2.106 de copii, 264 fiind nașteri înainte de termen. Pentru că intervenția în cazuri severe presupune aparatură medicală adecvată, Secția de Neonatologie a spitalului a primit, prin transfer de la alte spitale, alți 38 de nou-născuți în 2020.

Îngrijirea prematurilor foarte mici necesită multe resurse, utilizând tehnologie medicală avansată și medicamente costisitoare, dar viața micilor pacienți este neprețuită. De aceea, suplimentarea bugetului alocat sănătății prin activitățile civice și caritabile desfășurate de organizațiile neguvernamentale sunt de mare folos și trebuie apreciată și încurajată.

doctorul Adriana Dan, șeful Secției de Neonatologie

Pentru a putea primi și trata cu celeritate cazurile grave de prematuri și nou-născuți cu patologii complexe, medicii de la Spitalul Universitar de Urgență București au nevoie de completarea dotărilor existente cu încă două ventilatoare neonatale pentru ventilația blândă a nou-născuților foarte prematuri, lămpi de fitoterapie care să faciliteze apropierea dintre mamă și copil, pompe de perfuzie cu tehnologie avansată și realizarea unui sistem de monitorizare centralizată a tuturor parametrilor vitali ai nou-născuților din terapia intensivă - echipamente indispensabile pentru o maternitate de grad III.

Retail jobs

Dotarea maternităților din România reprezintă o prioritate națională și ar trebui definită ca atare în orice program de guvernare. De aparatura medicală depind atât supraviețuirea copiilor născuți prematur, cât și calitatea unui act medical pentru care medicii au nevoie de sprijinul nostru.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Organizația Salvați Copiii lansează un apel, la finalul anului, pentru sprijinirea urgentă a 10 secții de terapie intensivă neonatală și de pediatrie cu echipamente medicale performante.

În anul 2020, Salvați Copiii a oferit peste 273.609 echipamente și materiale medicale indispensabile către 57 de unități medicale și de îngrijire pacienți (peste 60 de secții de neonatologie și pediatrie) și 79 de cabinete de medicină de familie. O bună parte din fonduri au fost obținute cu ajutorul mecanismului de redirecționare a 20% din impozitul pe profit. Salvați Copiii se bazează și în acest an, pe generozitatea companiilor, care pot descărca contractul de sponsorizare și face un apel pentru a reuși susținerea a zece unități medicale la începutul anului 2021.

Citeste si:
Începe campania de vaccinare anti-COVID şi la Spitalul Universitar...
Începe campania de vaccinare...

În urma numeroaselor solicitări primite de la medici, Salvați Copiii dorește să continue sprijinirea imediată a spitalelor care au ca punct de interes major secțiile de primire în regim de urgență pentru copii, maternități și secțiile de terapie intensivă pentru nou-născuți cu echipamente medicale vitale: ventilatoare, injectomate, audiometre, monitoare de funcții vitale, ecografe.

20% din impozitul pe profit asigură porția de viață pentru prematuri

Companiile pot direcționa 20% din impozitul pe profit către medici și maternități prin descărcarea contractului precompletat cu datele de identificare ale organizaţiei aici.

Trebuie menționat faptul că această cheltuială este deductibilă, costurile pentru companii fiind zero.

Companiile plătitoare de impozit pe profit pot direcționa maxim 20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,75% din cifra de afaceri, iar IMM-urile pot sponsoriza cu o sumă care să nu depășească 20% din impozitul pe venit.

Citeste si:
Lege: Amenzi usturătoare pentru supermarketurile din Spania care...
Lege: Amenzi usturătoare...

Plățile trebuie făcute până la 31 decembrie 2020.

Dotarea cu echipamente moderne a maternităților, asigurarea unui buget adecvat și a unui personal corespunzător conduc neîndoielnic la diminuarea semnificativă a ratei mortalității infantile, așa cum s-a înregistrat în ultimii ani.

În ciuda acestei evoluții, mortalitatea infantilă rămâne un capitol sumbru pentru România, plasând țara noastră, după 13 ani de integrare europeană, încă pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalității infantile aproape dublă (6,2 ‰) față de media de 3,5‰.

O treime din aceste decese ar putea fi prevenite prin dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți cu echipamente medicale performante și prin dezvoltarea de programe suport pentru gravide, mame și copii. Prin refuzul dreptului la viață al nou-născuților este încălcat grav principiul interesului superior al copilului care se impune, conform legii, în orice decizie a autorităților administrative, organelor legislative sau instanțelor judecătorești.

Citeste si:
MedLife trimite echipamente și materiale sanitare în spitalele din...
MedLife trimite echipamente...

De 30 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. În trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili, și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului.

Sursa foto: Salvați Copiii România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri