Facturile la întreținere pentru luna noiembrie au explodat. Deși mulți locatari nu au avut căldură și s-au spălat cu apă încălzită pe aragaz cel puțin o săptămână, sumele pe care trebuie să le plătească acum sunt astronomice. Între timp, sute de blocuri nu primesc apă caldă, iar avariile apar zilnic, așa că bucureștenii vor îngheța în case și de sărbătorile de iarnă, scrie Digi24.

De mai bine de o lună, un bloc din cartierul Pantelimon nu are apă caldă. Cu trei zile înainte de Crăciun, termometrele arată valori mici.

Contorul înregistrează ca apă caldă, pe care noi o plătim, dar apa este foarte rece. Să vă dau un exemplu. Apartamentul 24 folosește de luna trecuta 13,57 metri cubi de apă caldă. Oamenii amenință să nu mai platească întreținerea și voi avea probleme mari.

Gheorghe Oprea, președinte asociație de proprietari

Unde sunt 4 persoane, ajunge la 500 de lei întreținerea. 80% din proprietari sunt pensionari și cu pensii mici, asta este cel mai dur.

Mircea Ploscaru, președinte asociație de proprietari

În plină iarnă, locatarii se încălzesc cu plapume și dispozitive electrice.

Pe site-ul Termoenergetica sunt 10 pagini de avarii, iar în noiembrie au fost zile în care mii de blocuri din capitală au rămas fără agent termic. De vină ar fi termocentralele care nu ar fi furnizat apă suficient de caldă.

CET-ul produce agentul termic, încălzind apa de retur. Atât timp cât în rețeaua de termoficare a Capitalei există pierderi foarte mari, de 2.300-2.500 de tone pe oră, apa de retur se întoarce la o temperatură foarte rece, ceea ce pune o presiune foarte mare pe instalațiile ELCEN.

Claudiu Crețu, administrator special ELCEN

Reprezentanții Termoenergetica au transmis că toate consumurile pentru apă caldă și încălzire sunt în concordanţă cu parametrii livrați. Acestea sunt facturate de contoare cu senzori de temperatură pe circuite. Dacă temperaturile înregistrate sunt reduse, și consumul este scăzut.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri