Klaus Iohannis: Campania de vaccinare va începe pe 27 decembrie în România

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la Palatul Cotroceni, că în România şi în Uniunea Europeană campania de vaccinare anti-COVID-19 începe pe 27 decembrie.

"În ce priveşte campania de vaccinare, pot să vă confirm, campania de vaccinare începe în România şi în toată Uniunea Europeană exact pe data de 27, duminică. Se începe cu o primă tranşă, mai degrabă simbolică, dar deja imediat după Crăciun încep să vină următoarele tranşe de vaccin şi aşa se va continua, până când toată populaţia beneficiază de vaccin", a spus şeful statului.

El a subliniat că "aceste vaccinuri sunt sigure, sunt eficiente, sunt autorizate la cele mai înalte standarde europene".

"Noi şi experţii recomandăm tuturor românilor să fie pregătiţi să se vaccineze", a spus Iohannis.

Președintele României a avut joi, 24 decembrie a.c., ora 10:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19, la care au participat Prim-ministrul României, Florin Cîțu, Viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Citeste si:
OFICIAL | Care sunt cele 26 de propuneri pentru funcția de ambasador
OFICIAL | Care sunt cele 26...

Sursa foto: www.presidency.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri