Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a îndemnat la mărturisirea dreptei credinţe şi la oferirea unui cuvânt bun şi a unei fapte bune celor din jurul nostru, ca dar al iubirii noastre smerite şi milostive.

"Ce înseamnă astăzi aurul, tămâia şi smirna? Cum aducem noi daruri asemenea magilor? Aurul reprezintă dreapta şi curata credinţă ortodoxă şi faptele bune izvorâte din iubire sinceră şi milostivă. Acestea sunt darurile de aur pe care le aducem în fiecare zi din viaţa noastră lui Iisus. Deci, să mărturisim dreapta credinţă, să avem dreaptă vieţuire şi să oferim celor din jurul nostru daruri, un cuvânt bun, o faptă bună ca dar al iubirii noastre smerite şi milostive pe care ne-o dăruieşte nouă Iisus Hristos prin împărtăşirea cu el", a afirmat Patriarhul Daniel în predica rostită la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Patriarhală de sărbătoarea Naşterii Domnului, citat de Agerpres.

Înaltul ierarh ortodox a arătat că tămâia "înseamnă rugăciunile noastre zilnice".

Retail jobs

"Prin rugăciune, noi ne îmbogăţim cu harul lui Dumnezeu, ţinem legătura cu Dumnezeu şi primim prin rugăciune iubirea smerită a lui Hristos, pacea şi bucuria lui Iisus, pacea şi bucuria Preasfintei Treimi", a explicat Patriarhul.

Patriarhul Daniel, care a oficiat slujba de Crăciun împreună cu Arhimandritul Clement Haralam, Marele Eclesiarh al Catedralei, cu episcopii vicari patriarhali Varlaam Ploieşteanul şi Ieronim Sinaitul, a mai spus că "smirna înseamnă răstignirea patimilor egoiste ale lăcomiei şi dobândirea virtuţilor".

"Smirna înseamnă dobândirea iubirii smerite, a bunătăţii. După ce răstignim în noi egoismul, devenim darnici, transformăm patima lăcomiei în virtutea dărniciei. Şi aşa, noi, cu smirna acestei transformări, a omorârii păcatului şi a cultivării virtuţilor sau vieţii curate şi sfinte aducem daruri lui Hristos. Deci, în timpul postului, prin spovedanie, prin împărtăşire mai deasă, prin iertarea semenilor noştri care ne-au greşit şi prin mulţimea faptelor de milostenie noi am adus daruri duhovniceşti Mântuitorului Nostru Iisus Hristos unite cu rugăciunea, cu postul, cu nevoinţele. Aur, tămâie şi smirnă duhovniceşti", a încheiat Patriarhul Daniel.

Citeste si:
Cel mai recent bilanț COVID | Câte cazuri noi au fost raportate de...
Cel mai recent bilanț COVID |...

La finalul predicii, Patriarhul i-a felicitat pe toţi cei care poartă numele de Cristian sau Cristina.

Creştinii ortodocşi, catolici şi protestanţi sărbătoresc la 25 decembrie Naşterea Domnului.

Sursa foto: Agerpres foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri