Lucrările de modernizare a sistemului de taxare s-au terminat la final de an, astfel încât am început imprimarea cartelelor contactless creând premisele unei integrări depline cu STB şi alţi operatori de transport, după ce în prima parte a anului a fost implementată plata cu cardul bancar, a afirmat directorul general al Metrorex, Gabriel Daniel Mocanu.

"Tot pe final de an s-a semnat contractul pentru achiziţia a 13 trenuri noi de metrou dedicate Magistralei 5, cu posibilitatea de extensie cu încă 17 trenuri. Nu a fost uşor şi avem încă multe lucruri de pus la punct, atât în interior, noi, toţi salariaţii, cât şi cu partenerii din serviciile de pază, curăţenie şi mentenanţă. În acest context, este de remarcat şi relaţia deosebită avută cu Autoritatea Feroviară Română, cu Poliţia Metrou şi personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în gestionarea momentelor mai delicate", a menţionat Mocanu, într-un comunicat remis miercuri Agerpres.

Totodată, şeful Metrorex a afirmat că se doreşte implementarea cât mai rapid a proiectelor de realizare a Magistralei 6 (pentru care s-au depus 4 oferte la lotul 1- lucrări de structură şi pentru care s-a finalizat şi încărcat în SICAP documentaţia de achiziţie pentru lotul 2-lucrări de structură), precum şi pentru continuarea Magistralei 5 până la Piaţa Iancului, a Magistralei 4 între Gara de Nord 2 şi Gara Progresul, achiziţia de noi trenuri, modernizarea Magistralelor 1, 2, 3 şi realizarea de extensii spre Mogoşoaia, Berceni, Pantelimon, Tunari etc.

Totodată, directorul general al Metrorex susţine că, împreună cu specialiştii din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi consultanţi ai UE, se urmăreşte realizarea proiectelor pentru Bragadiru - Voluntari (Magistrala 7) şi a semiinelului Crângaşi - Dristor 2 (Magistrala 8). Acesta a amintit că, în acest an, a fost finalizată Magistrala 5 de metrou: Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor, inclusiv staţia, galeria de legătură şi depoul Valea Ialomiţei. De asemenea, s-au finalizat şi lucrările la extensia sistemului de control trafic al Magistralei 4 - Laminorului - Depou Străuleşti, astfel încât s-a putut reduce timpul de succedare între trenuri, cu circa 40%.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri