Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, va oficia pe 2 ianuarie o slujbă de la ora 22 la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanța, în condițiile în care interdicția de circulație intră în vigoare de la ora 23.00. Amintim că municipiul Constanța a ieșit pe 1 ianuarie, seara, din carantină, după 42 de zile de restricții locale. Rata de infectare a scăzut de la 9, 35 la mie la 4, 42.

Redăm mai jos anunul Arhiepiscopiei Tomisului postat pe Facebook:
”Sâmbătă, 2 ianuarie 2021, de la ora 8.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanța, iar de la ora 22.00, va oficia Acatistul Sfântului Serafim de Sarov și Acatistul Învierii. Duminică, 3 ianuarie, de la ora 8.40, Ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanța”, a scris acesta pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei.

Polițiștii din Constanța nu au aplicat sancțiuni după ce ÎPS Teodosie a ținut slujba de Anul Nou în prezența a aproximativ 100 de credincioși, după ora 23.00, când circulația în oraș era interzisă din cauza restricțiilor impuse de carantină. Aceștia susțin că scopul Poliției este ca oamenii să conștientizeze riscurile la care se expun dacă nu respectă regulile.

După 42 de zile în care a fost sub carantină zonală, municipiul Constanța a revenit la restricțiile specifice stării de alertă, actualizată prin Hotărâre de Guvern. Ieșirea din carantină s-a făcut cu ora 20:00. Astfel, cetățenii municipiului, dar și cei care tranzitează sau se află în Constanța, nu vor mai fi nevoiți să completeze declarații pe propria răspundere.

Vor rămâne în vigoare restricțiile de circulație existente la nivelul întregului teritoriu național, în intervalul 23:00 – 05:00. Mai jos, pot fi consultate modelele de declarație și adeverința angajator.

La data de 1 ianuarie a.c., rata de incidență pe municipiul Constanța este de 4,42. Rata a scăzut constant în ultimele săptămâni, cu precădere în ultimul ciclu de carantină propus de CJSU și avizat de autoritățile centrale. Pe 20 noiembrie, ziua în care municipiul a intrat în carantină, rata de incidență era de 9,35. La începutul celui de-al doilea ciclu de carantină, pe 4 decembrie, rata de incidență a consemnat o creștere – 10,33 . Iar pe data de 18 decembrie, când Constanța a pornit în a treia etapă de carantină, rata înregistra un indice de 8,6.

Sursa foto: Arhiepiscopia Tomisului/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri