ANM anunță ploi în toată țara: până când e valabil codul galben

Administrația Națională de Meteorologie precizează că urmează ploi în toată țara, cod galben de precipitații fiind emis pentru nordul Olteniei, Munteniei și sudul Banatului.

Autoritatea a emis și un cod portocaliu de viscol și ninsori în Carpații Meridionali, menționând că la altitudini de peste 1.700 de metri va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80-110 km/h, viscolind puternic și troienind zăpada și determinând scăderea vizibilității sub 50 de m.

Codul galben de precipitații este valabil de pe data de 4 ianuarie, ora 14:00, până pe 5 ianuarie, ora 18:00. Fenomene vizate: ploi abundente; intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ și viscolite la altitudini de peste 1700 m.

În intervalul menționat, va ploua în toată țara, iar în vestul și nordul Olteniei, nordul Munteniei și sudul Banatului se vor acumula cantități de apă care vor depăși local 25...35 l/mp și izolat 40...60 l/mp.

La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea instensificări cu rafale, în general, de 60...80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Citeste si:
Prognoză meteo ANM: Se strică vremea în București
Prognoză meteo ANM: Se strică...
Sursa foto: A3pfamily / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri