Imagini de pe șantierul Autostrăzii Sibiu-Pitești: DRDP Brașov o numește cea mai spectaculoasă lucrare de infrastructură aflată în lucru

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a publicat un video referitor la viaductul peste Valea Tălmăcuța, parte a lotului Sibiu-Boița din autostrada Pitești-Sibiu, pe care îl descriu ca fiind ”cea mai spectaculoasă lucrare de infrastructură” aflată în lucru în centrul țării.

Viaductul supratraversează drumul comunal DC61 între Armeni și Tălmăcel și are o lungime totală de 640 de metri, pilonii centrali având aproape 40 de metri înălțime.

Pasajul va avea 8 deschideri, cele 2 deschideri centrale având fiecare lungimea de 120 metri. Viaductul se va construi prin tehnologia cofrajelor glisante, fără folosirea unor elemente prefabricate.

Reprezentanții CNAIR precizează că lucrările sunt executate de firma Porr Construct(Austria), iar termenul de execuție este de 3 ani. Stadiul fizic al șantierului pentru construcția lotului Sibiu-Boița, parte a autostrăzii Sibiu-Pitești, a trecut de 25%, în avans față de programul asumat de constructor, scrie G4Media.ro.

Citeste si:
Viscolul aduce restricții de circulație pe unele drumuri naționale
Viscolul aduce restricții de...

Sursa foto: DRDPB/ Shutterstock.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri