Papa Francisc a făcut un nou pas în vederea unei reprezentări mai ample a femeilor în rândul Bisericii Catolice şi a semnat un decret care le permite acestora, în mod oficial, să devină cititoare de liturghie, servitoare de altar şi distribuitoare de împărtăşanie, a scris Agerpres.

Prin acest decret, Papa Francisc a oficializat o stare de fapt care există deja în multe ţări dezvoltate de mai mulţi ani. Dar, introducând aceste modificări în Codul canonic catolic, de acum înainte episcopilor conservatori le va fi imposibil să le împiedice pe femeile din diocezele lor să ocupe astfel de funcţii.

Vaticanul a subliniat însă că aceste funcţii sunt "esenţial diferite de hirotonisirea preoţilor", ceea ce înseamnă că ele nu reprezintă un precursor automat care să permită femeilor să devină în viitor preoţi hirotonisiţi.

"Prin urmare, suveranul pontif a stabilit că femeile pot să adere la aceste poziţii şi că ele sunt atribuite de o funcţie liturgică instituţională", a precizat Vaticanul într-o notă explicativă.

În acest decret, intitulat "Spiritus Domini", Papa Francisc a afirmat că a luat această decizie după o perioadă de reflectare teologică.

El a mai spus că mulţi episcopi din diverse zone ale lumii i-au spus că modificarea era necesară pentru a răspunde "nevoilor vremurilor actuale".

Sursa foto: captură video / YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri