Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, despre vaccinare: Vaccinul ajută, dacă atâția medici se vaccinează

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a declarat că fiecare este liber să ia o decizie, preoții neputând să impună acest lucru. Cel mai bine este ca fiecare să ia o recomandare de la medicul său și să se ghideze după propria conștiință, a completat Teodosie. Întrebat dacă se va vaccina Arhiepiscopul Tomisului a răspuns că nu, explicând că are o alergie și că „nu are nevoie”. El a mai declarat și că putea să ia virusul până acum de 100 de ori pentru că s-a apropiat de mulți oameni, scrie G4Media.

”Este o mare diferență între ceea ce propavăduim noi și ceea ce suntem puși sa facem acum. Dacă este o boală, ne implicam. Rugăciunea vindecă mai bine decât vaccinul”, a precizat arhiepiscopul.

În acest sens, ÎPS Teodosie a menționat că ”împărtășania combate orice virus”. Acesta atacă regula conform căreia credincioșii ar trebui împărtășiți cu lingură separată.

”Cu privire la vaccinare, noi nu spunem nici da, nici nu. Orice extremism nu este bun. Nici nu spunem vaccinați-vă toți, nici nu spunem nu vă vaccinați. Oricine ia o recomandare de la medicul său”, a adăugat arhiepiscopul.

Preotul crede în existența virusului, iar potrivit studiilor citite de acesta, îndeamnă la încrederea în medici.

Citeste si:
ÎPS Teodosie anunță o nouă slujbă pentru 2 ianuarie, de la ora 22.00
ÎPS Teodosie anunță o nouă...

”Vaccinul ajută, dacă atâția medici se vaccinează, urmeaza si profesorii și preoții, dar nu este obligatoriu. Ce putem sa recomandam? Mai mult decât sfatul medicilor și constiinta personala”, a mai spus arhiepiscopul.

Arhiepiscopul Tomisului s-a remarcat în ultima perioadă prin sfidarea restricțiilor impuse de autorități la Constanța. A organizat pelerinaje, slujbe de Anul Nou cu mai mulți participanți în spațiu închis în plină carantină și a continuat slujbele cu mii de participanți și după Anul Nou.

Sursa foto: Arhiepiscopia Tomisului/Facebook

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri