Atenționare MAE cu privire la Spania: Val de frig polar în Peninsulă

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe românii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Spania că, în perioada 12 – 13 ianuarie, Peninsula Iberică este afectată de un val de frig polar, cu temperaturi care pot ajunge şi până la -15 grade în unele regiuni. Cu privire la zborurile operate de pe aeroportul Adolfo Suarez din Madrid, activitatea aeroportuară a fost reluată parţial, în momentul de faţă fiind utilizate doar două terminale. De asemenea, pe fondul ninsorilor abundente provocate de furtuna Filomena pe teritoriul Spaniei, mai multe drumuri au fost blocate şi se circulă cu dificultate, mai prezicează MAE, scrie G4Media.

Astfel, Agenţia Meteorologică spaniolă (AEMET) a emis o prognoză de temperaturi negative extreme pentru această ţară, astfel:

  • Cod roşu în comunităţile Castilla y Leon şi Castilla la Mancha;
  • Cod portocaliu în comunităţile Madrid, Aragon şi parte din Castilla la Mancha;
  • Cod galben în Insulele Baleare şi Catalonia”, arată un comunicat de presă al MAE.

Valul de frig se va extinde până pe 13 ianuarie 2021 în aproape toată Peninsula, respectiv comunităţile Andaluzia, Cantabria, Catalonia, Extremadura, Galiţia, Murcia, La Rioja şi Comunitatea Valenciană.

Cu privire la zborurile operate de pe aeroportul Adolfo Suarez din Madrid, activitatea aeroportuară a fost reluată parţial, în momentul de faţă fiind utilizate doar două terminale: T4 şi T4s. Se recomandă pasagerilor contactarea companiilor aeriene pentru verificarea stadiului zborului.

Citeste si:
Proteste la Madrid împotriva restricțiilor anti-COVID-19
Proteste la Madrid împotriva...

Pe fondul ninsorilor abundente provocate de furtuna Filomena pe teritoriul Regatului Spaniei, mai multe drumuri au fost blocate, circulându-se cu dificultate. MAE mai spune că „cetăţenilor români care urmează să se deplaseze cu trenul le este recomandată verificarea stării călătoriilor lor, întrucât circulaţia acestora este, de asemenea, afectată..

Sursa foto: Facebook/Jurnal de Vreme

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri