ANM a emis o atenționare de ninsori și vânt

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului şi polei, valabilă în întreaga ţară până pe 20 ianuarie, la orele prânzului, scrie Agerpres.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 19 ianuarie, ora 11:00 - 20 ianuarie, ora 12:00, în regiunile intra-carpatice temporar va ninge, în general moderat cantitativ în Maramureş, precum şi în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, unde se va depune strat nou de zăpadă.

În vestul ţării, începând din noaptea zilei de 19 ianuarie, treptat precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ploaie şi pe arii restrânse se va depune polei.

Vântul va prezenta intensificări la munte, cu viteze, în general, de 50 - 70 km/h, iar pe crestele înalte, 80 - 90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în nord-vestul teritoriului, temporar cu viteze de 40 - 50 km/h.

Meteorologii precizează că, în după-amiaza zilei de marţi (19 ianuarie), vremea se va menţine deosebit de rece cu temperaturi maxime preponderent negative. În cursul nopţii de marţi spre miercuri (19/20 ianuarie), precum şi în dimineaţa zilei de miercuri (20 ianuarie), pe arii restrânse va mai fi ger - cu valori termice în jurul a -10 grade, în Moldova, în estul Transilvaniei şi în Muntenia.

Citeste si:
Cod galben de polei în cinci judeţe din vestul şi sudul ţării, luni...
Cod galben de polei în cinci...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri