Nicușor Dan susține relaxarea restricțiilor din București: Sunt pe aceeaşi lungime de undă cu prefectul Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat că este "pe aceeaşi lungime de undă" cu prefectul Capitalei în privinţa relaxării restricţiilor legate de COVID-19, iar decizia oficială va fi luată în cadrul Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu specialiştii.

"Sunt pe aceeaşi lungime de undă cu prefectul Capitalei în privinţa relaxării restricţiilor legate de COVID-19. Suntem amândoi membri în Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă şi acolo, împreună cu specialiştii, vom lua curând decizia oficială. Îmi doresc să relaxăm cât mai repede restricţiile şi, în acelaşi timp, trebuie să ne asigurăm pe cât posibil că nu ne întoarcem în scenariul negativ. Bucureştenii (inclusiv oamenii din domeniul educaţiei, culturii, HORECA etc) vor predictibilitate şi trebuie să ne străduim să oferim asta", a scris edilul general, pe Facebook.

Nicuşor Dan declara pentru RFI, că o eventuală relaxare a restricţiilor va fi analizată în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti, conform Agerpres.ro.

"În primul rând, trebuie să salutăm această scădere, sunt nişte cifre pe care mă uit în fiecare dimineaţă, suntem la sub 3, am fost la 7 în urmă cu o lună şi jumătate. Vă spun sincer că la începutul mandatului am fost extrem, extrem de îngrijorat. Când am început mandatul la sfârşit de octombrie, eram pe o pantă ascendentă şi chiar mi-a fost frică de unde am putea să ajungem. Purtarea măştii şi atitudinea bucureştenilor ne-au ajutat să ajungem aici. O să fie o discuţie în Comitetul municipal pe situaţia asta şi o să vedeţi decizia pe care o să o luăm. Să mai aşteptăm câteva zile, ca să vedem că această situaţie se stabilizează. Aşa, pe cifre, am fost la 1.000 pe zi, am fost la 2.000 pe zi şi acum pare că suntem undeva la 200-300-400 pe zi", preciza el.

Prefectul Traian Berbeceanu anunţa că la sfârşitul acestei săptămâni ar putea fi convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti, fiind luată în discuţie adoptarea unei hotărâri prin care să fie relaxate măsurile sanitare în Capitală.

Citeste si:
Schimbări în ceea ce privește plata călătoriilor cu STB: anunțul...
Schimbări în ceea ce privește...

"Este îmbucurător faptul că azi am avut un indice de incidenţă de 2,96 la mie. Într-un interval următor de 48 de ore vom monitoriza indicele de incidenţă, gradul de infectare şi în situaţia fericită, pe care ne-o dorim şi noi, şi mâine şi poimâine incidenţa va fi sub 3 la mie, poimâine vom convoca Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă şi vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm o parte din măsurile aflate în vigoare la acest moment, atât cât reglementările legale ne permit", explica el.

Potrivit prefectului, ar fi vorba despre permiterea funcţionării cu o capacitate de maxim 30% a instituţiilor/sălilor de spectacol, teatrelor şi cinematografelor, redeschiderea activităţilor "la interior" în restaurante, baruri, cafenele etc., în limita a cel mult 30% din capacitate, precum şi permiterea activităţilor cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, pentru operatorii economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri