Se redeschid teatrele. Cum se pregătesc angajații

Actorii Teatrului Nottara sunt pregătiţi să urce pe scenă şi aşteaptă cu speranţă ordinul scris pentru redeschiderea sălilor de spectacol, a afirmat managerul Marinela Ţepuş, scrie Agerpres.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis că, începând cu 25 ianuarie, în sălile de spectacol, teatre şi cinematografe va fi permis accesul publicului în limita a 30% din capacitate.

"Suntem pregătiţi şi aşteptăm cu speranţă. Noi facem, începând cu ianuarie, repetiţii de întreţinere, adică în regim de spectacol, sau pentru cele care nu s-au jucat de multă vreme facem repetiţie şi, după aceea, regim de spectacol. Noi avem trei spectacole care se repetă în regim de spectacol şi le putem da cu sau fără spectatori, adică ori le repetăm cu mască, pentru noi înşine, de întreţinere sau le dăm cu spectatori. Dacă apare ceva scris suntem pregătiţi şi cu comunicatul şi pentru vânzarea biletelor, câte se pot vinde în două-trei zile, dar ideea este că abia aşteptăm", a declarat Marinela Ţepuş.

Ce spun angajații teatrelor

Ea a precizat că toţi angajaţii teatrului "aşteaptă cu sufletul la gură" normele care urmează să fie date de responsabilii de la ministerele Culturii şi Sănătăţii şi de la Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă.

"După ce au repetat una, două, trei şi acum suntem la a patra premieră, ultima e în faza de repetiţii la scenă, celelalte trei sunt în faza de vizionare ceea ce înseamnă că peste două-trei zile se poate da şi spectacolul, cât să mai dorească să repete aşa fără să ştie când va avea loc şi reprezentaţia. Toată lumea aşteaptă cu sufletul la gură. Problema, dacă e vreuna, e tot la oamenii de pe scenă, pentru că nu ştim dacă se joacă cu mască sau fără mască. De repetat, se repetă cu mască şi numai cu mască, au găsit ei, actorii, nişte măşti transparente care arată mai acceptabil. Pentru public, aşa cum este făcut acum regulamentul cu un loc da, unul nu, un rând liber între ei. Mie mi se pare, la metri cubi de aer pe care îi are sala mare sau la sala mică unde sunt doar 40 de locuri care pot fi ocupate din 120, că nu există riscuri majore pentru a nu se juca", a spus managerul Teatrului Nottara.

Marinela Ţepuş a precizat că aproape o treime dintre angajaţii instituţiei pe care o conduce ar fi de acord cu vaccinarea anti-COVID.

"Noi am făcut un test pentru a afla câţi dintre noi doresc să se vaccineze. Din 153 de oameni întrebaţi - 150 angajaţi şi trei colaboratori, 48 doresc să se vaccineze. Nu ştiu dacă e mult sau puţin, dar eu cred că pentru aceşti 48 de oameni care doresc să se vaccineze e un pas înainte", a explicat ea.

Sursa foto: Facebook/ Teatrul Nottara
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri