Câteva zeci de sindicalişti afiliaţi Federaţiei Publisind participă la un miting în faţa Ministerului Afacerilor Interne, solicitând eliminarea inechităţilor salariale din sistemul public, aplicarea legii-cadru privind salarizarea bugetarilor şi un salariu minim corelat cu creşterea preţurilor de consum.

Federaţia Publisind include 35.000 de membri de sindicat din domeniile administraţie publică centrală şi locală, asistenţă socială, poliţie şi poliţie de frontieră, grefă judiciară, penitenciare şi probaţiune, sport şi tineret, finanţe şi control financiar, mediu şi RA-APPS. Sindicaliştii au declanşat calendarul de proteste în 31 decembrie 2020, ca reacţie la adoptarea OUG nr. 226/2020, prin care salariile angajaţilor din sistemul public sunt plafonate la nivelul lunii decembrie 2020, fiind astfel suspendată aplicarea Legii 153/2017. Aceștia scandează ”Zero toleranță pentru Ordonanță” și ”Hai cu sărăcia”.

În aceste condiţii, sindicaliştii cer Guvernului să renunţe la aceste măsuri şi să aplice legea, aşa cum a fost adoptată de Parlamentul României.

"Publisind include în structura sa sindicate reprezentative din familia ocupaţională 'justiţie' sau din instituţii subordonate Ministerului Justiţiei, totalizând 16.000 de membri de sindicat din penitenciare, grefa judiciară şi probaţiune. Revendicările principale ale personalului din aceste domenii sunt: tratament egal în materie de drepturi salariale între poliţişti şi poliţiştii de penitenciare (acordarea titlului de specialist de clasă în Poliţia Penitenciară); modificarea legii-cadru pentru eliminarea inechităţilor salariale din grefa judiciară şi probaţiune, precum şi o salarizare corectă a personalului", se arată în comunicatul remis de Federaţia Publisind.

Organizaţia sindicală avertizează că, în cazul nerezolvării solicitărilor, acţiunile de stradă vor continua pe termen nedeterminat.

Sursa foto: Printscreen Publisind/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri