Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului, valabilă până pe 16 februarie, dimineaţa în zone din 19 judeţe, respectiv o informare de ger, ce va afecta majoritatea regiunilor până pe 17 februarie, dimineaţa, potrivit Agerpres.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 15 februarie, ora 10:00 - 16 februarie, ora 2:00, va fi Cod galben de vânt, cu intensificări în Carpaţii Meridionali şi Orientali, îndeosebi la altitudini de peste 1.700 de metri, cu rafale de până la 70 - 90 km/h, spulberând temporar zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

De asemenea, pe parcursul zilei de luni, între orele 10:00 - 20:00, în Moldova, local şi temporar vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 55 - 60 km/h, astfel încât senzaţia de rece va fi accentuată, iar în jumătatea de nord a regiunii zăpada va fi spulberată.

Care sunt județele afectate

Judeţele aflate sub această avertizare sunt: Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Prahova, Braşov, Dâmboviţa, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Caraş-Severin.

ANM precizează că intensificări ale vântului cu viteze în general de 40 - 50 km/h se vor semnala şi în Transilvania, Oltenia, Dobrogea şi estul Munteniei.

Pe de altă parte, în intervalul 15 februarie, ora 20:00 - 17 februarie, ora 10:00, va fi în vigoare o informare de vreme deosebit de rece şi ger, dimineaţa şi noaptea, în nord, centru şi est şi local în sudul teritoriului.

Astfel, în nordul, centrul şi estul ţării, vremea va fi deosebit de rece, local geroasă dimineaţa şi noaptea, iar în cursul nopţii de marţi spre miercuri (16/17 februarie) şi în regiunile sudice. În aceste zone temperaturile minime se vor încadra, în general, între -15 şi -10 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî până în jurul a -20 de grade.

Maximele termice din cursul zilei de marţi (16 februarie) vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între -6 şi 0 grade.

Cum va fi vremea în București

Meteorologii prognozează o vreme rece în zona Bucureştiului, pe parcursul următoarelor trei zile, cu valori minime ce vor ajunge chiar şi la -11 grade Celsius, în timp ce temperatura diurnă va oscila între 0 şi 4 grade.

Conform prognozei publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), în intervalul 15 februarie, ora 10:00 - 16 februarie, ora 8:00, vremea va continua să fie rece, iar cerul va fi temporar noros şi, mai ales seara şi noaptea, trecător va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperatura maximă, uşor mai ridicată faţă de ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimă va oscila între -5 şi -4 grade, mai scăzută în zona pre-orăşenească, spre -7 grade.

De asemenea, începând de marţi dimineaţa şi până miercuri, la ora 10:00, în Capitală, vremea va deveni din nou deosebit de rece, geroasă în cursul nopţii. Temperatura maximă nu va depăşi 1 grad Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între -9 şi -7 grade, mai scăzută în zona pre-orăşenească, până în jurul valorii de -11 grade.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri