Cum vrea Ciucu să scape de mașinile abandonate și să îi sancționeze pe cei care parchează neregulamentar

Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6, a propus Consiliului Local o serie de proiecte prin care își propune să schimbe la față zona din Capitală pe care o administrează, acestea vizează creșteri ale TVA-ului pentru clădirile și terenurile neîngrijite și ridicarea mașinilor parcate neregulamentar.

”Nu se mai poate ca până acum, trebuie să facem ceva, la 14 ani de la aderarea la UE, orașul nostru arată ca unul din Asia Centrală sau din Africa Sub-Sahariană”, precizează Ciprian Ciucu.

Propunerile înaintate Consiliului Local al Sectorului 6: ce vrea să schimbe Ciprian Ciucu

O primă propunere despre care primarul Sectorului 6 a mai vorbit și în ultimele săptămâni face trimitere la impozitul aferent clădirilor și terenurilor neîngrijite cu până la 500%.

”Deci este vorba și de CLĂDIRI care sunt în stare avansată de degradare, stare de paragină, insalubre, fațade nereparate/necurăţate/netencuite/nezugravite, geamuri sparte etc. și de TERENURI aflate stare de paragină, acoperite de buruieni, părăsite/abandonate, insalubre, neefectuarea curățeniei în curți, neîntrebuinţarea/nerepararea împrejmuirilor s.a.m.d”, precizează Ciucu.

Ridicarea mașinilor abandonate pe spațiul public sau parcate neregulamentar

Cea de-a doua propunere se referă la înființarea unui serviciu de ridicare a mașinilor abandonate pe spațiul public sau parcate neregulamentar.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, experiment în sectorul 6: Cum vrea primarul să...
Ciprian Ciucu, experiment în...

”Au fost probleme în trecut cu “hingherii de mașini” și de aceea nu vom apela firme/operatori privați ci vom înființa acest serviciu în cadrul Administrației Domeniului Public, care va colabora cu Poliția Locală. Tarifele sunt gândite pentru a acoperi costurile, astfel: 300 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operațiunea de ridicare, 200 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de transport; 30 lei, inclus TVA/zi/ vehicul, pentru operaţiunea de depozitare”, precizează Ciprian Ciucu.

El punctează faptul că nevoia unui astfel de serviciu vine din dorința de a elibera spațiul public de mașini abandonate. De asemenea, acest serviciu le va permite autorităților să intervină rapid cu forțe proprii pentru a ridica mașinile care îngreunează salubrizarea străzilor.

”Principalii “beneficiari” ai acestui serviciu vor fi aceia care parchează pe spațiul verde (sau “fost verde”), aceia care vin cu dubele, furgonetele și alte mașini de serviciu în cartiere și le parchează aiurea (cf. legii nu avem cele le face dacă parchează în parcări publice), cei care, prin locurile în care parchează în zone interzise dau dovadă de mare ne..., de nepăsare și lipsă de respect pentru spațiul public, vreau să spun. Pentru cei de mai sus vom aplica politici de toleranță zero dar pentru restul cetățenilor vom aplica treptat astfel de politici pe măsură ce Primăria Municipiului București sau Primăria Sectorului 6 va oferi opțiuni de parcare.”, adaugă Ciucu.

Citeste si:
Camere de supraveghere in Capitala: UTI, contract de 3,6 milioane
Camere de supraveghere in...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri