Ce pedepse riscă bărbații din Harghita care au scos puii de urs din bârlog

Patru bărbați din Harghita au scos dintr-un bârlog mai mulțui pui de urși, în plină iarnă. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a declanşat o anchetă după ce în spaţiul public au apărut imaginile cu acești bărbaţi care par a fi muncitori forestieri şi care au scos din bârlog patru pui de urs pentru a se distra pe seama lor.

„La nivelul IPJ Harghita s-a constituit o echipă operativă complexă, în vederea identificării persoanelor implicate şi stabilirii situaţiei de fapt. (...) Există indicii care arată faptul că acest eveniment s-ar fi produs pe raza judeţului Harghita şi tocmai de aceea ne ocupăm şi de el. Ne-am sesizat, în paralel, în urma imaginilor apărute în mediul online, în colaborare cu poliţiştii din judeţul vecin, Neamţ. Colaborăm cu toate structurile cu atribuţii în domeniu, tocmai pentru ca să stabilim şi arealul în care s-a petrecut şi ce s-a petrecut anume", a declarat, pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.

În imaginile postate pe Facebook se poate vedea că puii de urs sunt foarte mici, ţipă, iar bărbaţii se distrează pe seama lor.

„Am fost contactată de IPJ Neamț. Am pus la dispoziția lor toate infromațiile. Mi s-a spus că sunt deja la audieri și fac tot posibilul să afle ce s-a întâmplat cu puii, care este soarta lor. Sunt mai multe ipoteze. Am primit zeci de mesaje în care multe persoane mi-au spus că există un trafic real de pui de urs către piața din Rusia, dar nu putem verifica încă. Fondul forestier ar fi în Harghita. Bărbații sunt din Neamț. Din ce am înțeles toți au fost identificați și duși la audieri la Piatra Neamț”, a declarat la Digi24 reprezentanta Casa lui Patrocle, ONG-ul care a publicat imaginile în spațiul public.

Potrivit sursei citate, bărbații au vârste între 35 și 51 de ani și s-a întocmit dosar penal pe numele lor.

Citeste si:
Comisia Europeană vrea să elimine diferențele salariale dintre...
Comisia Europeană vrea să...

Sursa foto: captură video Facebook / Casa lui Patrocle - Animal Rescue

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri