BREAKING | Guvernul a adoptat bugetul | Florin Cîțu: S-a propus suplimentarea bugetului mai multor ministere

După ședința de la Palatul Victoria, Florin Cîțu, premierul României, a făcut mai multe declarații referitoare la aprobarea bugetului României, dar a vorbit și despre una dintre propunerile sale pentru legea salarizării: salariul Președintelui să fie cel mai mare din sectorul bugetar, veniturile să fie corelate cu performanța și introducerea mandatului pentru posturile de conducere.

Florin Cîțu a explicat faptul că au fost făcute modificări în ceea ce privește bugetul României. Mai multe ministere au primit majorări bugetare pentru realizarea unor obiective de investiții, inclusiv Ministerul Sănătății și Ministerul Transporturilor, dar Cîțu a menționat că modificările nu sunt foarte mari.

„În ședința de azi au fost realocate câteva sume din Fondul de Rezervă pentru câteva obiective în Ministerul Sănătății. Și bugetul Ministerul uiTransporturilor a fost suplimentat, dar nu foarte mult. Suma totală care a fost modificată e de câteva sute de milioane. Nu este exact, vom vedea. Sunt mai multe obiective care au fost finanțate din fondul de rezervă, proiecte care sunt importante pentru comunități, care ajută la dezvoltarea anumitor localități. ” a explicat Cîțu.

Întrebat despre nemulțumirile miniștrilor, Florin Cîțu a spus că nu știe despre vreo nemulțumire.

În ceea ce privește deficitul bugetar, premierul României a menționat faptul că nu a suferit schimbări.

Citeste si:
Ce spune Tribunalul București despre clasarea dosarului 10 august
Tribunalul București, despre...

Bugetul rămâne în parametrii inițiali.

Florin Cîțu, premierul României

În ceea ce privește modificarea legii salarizării, Cîțu a spus că nu dorește să elimine sporuri, ci să reașeze bugetul. În plus, premierul a menționat câteva principii pe care s-ar baza legea salarizării:

  • Să existe o legătură directă între venituri și performanță
  • Salariul Președintelui să fie cel mai mare din sectorul bugetar
  • Posturile de conducere din sectorul bugetar să fie ocupate cu mandat, cu verificări odată la trei ani și cu un număr de maxim două mandate

„Dorim să facem o legătură directă între performanță și venituri. Avem câteva principii, anume salariul Președintelui să fie cel mai mare în sectorul bugetar. Vrem să corectăm aceste excepții. Legea salarizării unitare vrea să facă această modernizare. Voi propune luni și ca posturile de conducere să fie de mandat, de maxim două mandate, cu reevaluare la 3 ani.” a mai menționat Cîțu.

Citeste si:
Cîţu: Vreau ca emblema acestui Guvern să rămână construcţia de...
Premierul Cîţu: Vreau ca...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri