Sindicaliştii din Poliţie pichetează Guvernul şi Parlamentul printre revendicări aflandu-se actualizarea normei de hrană, eliminarea discriminărilor la care sunt supuşi poliţiştii judiciarişti şi acordarea de vouchere de vacanţă.

Potrivit Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România (FSNPPC), marţi, 23 februarie (între orele 10,00-16,00), sindicaliştii pichetează în 15 zone din Bucureşti (cu notificarea Primăriei Capitalei, în grupuri de persoane constituite conform reglementărilor în vigoare): Guvern (Piaţa Victoriei şi încă 5 zone din proximitate); Secţia 1 Poliţie din B-dul Lascăr Catargiu nr. 22; Piaţa Constituţiei (în faţa Parlamentului); Ministerul Justiţiei (Str. Apolodor nr. 17), Piaţa Universităţii (Monumentul Democraţiei, Facultatea de Geografie, B-dul Regina Elisabeta nr. 3 şi Parcul Colţea); Ministerul Finanţelor; Piaţa Romană-ASE; Piaţa Unirii-Aleea Dealul Mitropoliei nr. 7, conform Agerpres.ro.


Potrivit FSNPPC, printre revendicările transmise oficial prim-ministrului Florin Cîţu, în data de 12 ianuarie, se află abrogarea art. I din OUG 226/2020, prin care se anulează aplicarea etapizată a Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice (art. 38), de la 1 ianuarie 2021, respectiv acordarea a 1/2 din diferenţa salarială rezultată dintre cuantumul actual şi cel prevăzut în lege, pentru 2022.

De asemenea, pe lista de revendicări se mai află abrogarea art. VIII (7) din OUG 226 / 2020 care anulează indexarea pensiilor militare de stat, cu rata inflaţiei, în cursul acestui an, prin derogare de la Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare.

Totodată, sindicaliştii din poliţie mai solicită eliminarea discriminării poliţiştilor judiciarişti - specialiştilor din structurile de investigaţii criminale, de combatere a criminalităţii organizate, de acţiuni şi intervenţii speciale, din centrele de arest-transfer, criminaliştilor etc., cu privire la sporul pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică, acordat în prezent conform Legii 153/2017;

Printre solicitări se mai află actualizarea normei lunare de hrană acordate personalului MAI, dat fiind faptul că actuala valoare nu a fost actualizată cu indicii preţurilor de consum ai produselor alimentare, aşa cum aceştia sunt stabiliţi de Institutul Naţional de Statistică.

Pe lista de revendicări se mai află încadrarea unitară a personalului contractual din cadrul MAI, în grupe de muncă, deoarece este tratat discriminatoriu, în prezent, din acest punct de vedere, precum şi acordarea unui supliment salarial pentru risc medical şi angajaţilor din Ministerul Afacerilor Interne, aflaţi, încă din data de 16 martie 2020, în prima linie a combaterii şi prevenirii efectelor pandemiei medicale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri