Cea mai recentă decizie a lui Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, aceea de a amâna construcția PUZ-urilor pe sectoare, a generat o serie de discuții în spațiul public. Dezvoltatorii, dar și primarii de sector au intervenit cu comentarii. În acest sens, Nicușor Dan explică de ce a hotărât ca aceste construcții să fie suspendate.

Nicușor Dan spune că în există un Plan Urbanistic General al Bucureștiului încă din 2000, care conține următoarele:

  • spații de locuit,
  • spațiu pentru școli,
  • spațiu pentru unități sanitare,
  • spațiu pentru activități economice,
  • spații verzi.

”Spațiile verzi au existat doar teoretic, au fost păstrate locurile cu pricina. Noi vrem să luăm bani europeni, să le construim. Nu vreau să mai fie în București bloc lângă bloc”, a declarat Nicușor Dan, la Digi24.

Edilul dă vina pe lipsa unui Registru al Spațiilor Verzi din București, care ar fi trebuit să fie deținut de Primărie și în care ar fi putut fi monitorizate aceste locuri.

Se va mai construi în București

Decizia edilului a generat freamăt în rândul dezvoltatorilor, care nu au primit cu bucurie blocarea anumitor construcții. Nicușor Dan susține, însă, că în Capitală vor putea apărea construcții, însă acestea vor fi ghidate de Planul Urbanistic General, nu de PUZ-uri.

”Nu vor mai fi blocuri de 14 de etaje pe malurile lacurilor. Vom avea spații de agrement, locuri unde să ne plimbăm, locuri care să fie accesibile familiior sărace, dar și bogate”, a mai spus edilul.

PUZ-urile din Sectoarele 3 și 6 au fost deja anulate de Tribunalul București, deși deciziile încă nu sunt definitive, dar înainte de a se da deciziile judecătorești definitive, primarul Capitalei speră la o suspendare a PUZ-urilor în cadrul ședinței Consiliului General din 26 februarie.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri