OMV Petrom sprijină Organizația Salvați Copiii România cu 300.000 de euro accesul la educație a 320 de copii din șase comunități vulnerabile. Copiii au primit tablete cu acces la internet și vor beneficia de cursuri de educație online pe tot parcursul anului.

„Prin acest proiect facilităm accesul la școala on-line al copiilor ce provin din familii vulnerabile”, precizează Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Familiile acestor copii vor primi tichete sociale și materiale igienico-sanitare necesare în contextul pandemiei pentru a asigura condiții optime pentru învățare.

În anul 2021, Salvați Copiii va oferi sprijin socio-educațional și material pentru 10.000 de copii vulnerabili din 44 de programe educaționale, dezvoltate în 17 județe și în municipiul București.

„Este imperios necesară restabilirea dreptului la educaţie reală pentru copiii vulnerabili. Educaţia trebuie să fie prioritatea zero a României, pentru că efectele neparticipării școlare se decontează pe termen lung”, spune Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

Aproximativ 500.000 de copii din România au fost dramatic afectați de efectele sociale ale pandemiei: 36% dintre familiile din România nu au putut procura produse sau alimente de strictă necesitate în timpul crizei sanitare.

Câți copii nu au putut participa la școala online

În ceea ce privește educația, peste 1.000.000 de copii din învățământul primar, gimnazial și liceal/profesional au avut acces restricționat la școala online.

Potrivit reprezentanților Salvați Copiii România, neparticiparea unui număr atât de mare de copii (40% din întreaga populație școlară) constituie o criză fără precedent în educație. Copiii din ciclul primar au resimțit cel mai puternic impactul negativ al izolării, iar jumătate dintre părinți, elevi și cadre didactice apreciază că, în prezent, calitatea actului didactic din școală este mai slabă decât cea dinaintea crizei COVID-19.

Patru din zece cadre didactice, adică aproximativ 100.000 de învățători și profesori, au avut probleme în derularea cursurilor on-line, fie din cauza lipsei dotării corespunzătoare a școlii cu tehnica digitală necesară și o conexiune adecvată fie pentru că nu dispun de materiale didactice adaptate mediului online.

De 31 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. În trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili, și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului.

Sursa foto: Salvați Copiii România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri